Μόνο στην Ελλάδα: Πουλούσαν διαμέρισμα φυλακισμένης με ιδιοκτήτρια… σωσία της

Μόνο στην Ελλάδα: Πουλούσαν διαμέρισμα φυλακισμένης με ιδιοκτήτρια… σωσία της

Στη σύλληψη τριών απατεώνων προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αμαρουσίου εξαιτίας… της παρατηρητικότητας μίας συμβολαιογράφου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, οι δράστες προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους υποψηφίους αγοραστές ενός διαμερίσματος, το οποίο ανήκε σε κρατούμενη των φυλακών Κορυδαλλού, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή.

Συγκεκριμένα, πήγαν να πουλήσουν διαμέρισμα κρατούμενης σε φυλακές για απόπειρα ανθρωποκτονίας της μητέρας της και της ανήλικης κόρης της. Βρήκαν «σωσία» της προκειμένου να εξαπατήσουν υποψήφιους αγοραστές.

Την μετέτρεψαν σε καρκινοπαθή με αποκλειστική νοσοκόμα με σκοπό να αποσπούν από τα θύματά τους τα χρήματα της προκαταβολής με το πρόσχημα αγοράς αντικαρκινικών φαρμάκων και νοσηλειών, τα οποία δήθεν θα αφαιρούνταν από την αγορά του 90 τμ. διαμερίσματος στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αμαρουσίου συνέλαβαν την »αρχηγό», μία 58χρονη σεσημασμένη για απάτες, τη 42χρονη »σωσία», έναν 50χρονο φερόμενο ως μεσίτη, ενώ αναζητούν ακόμη δύο άτομα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος 1ου ορόφου στην οδό Παραδείσου, στις 30 Μαΐου του 2017 προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού γιατί είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τη μητέρα της αλλά και την κόρη της ηλικίας 4,5 ετών, με ένα κουζινομάχαιρο . Το παιδί απομακρύνθηκε από τη μητέρα του και έκτοτε το διαμέρισμα παρέμενε κλειστό. Τον Οκτώβριο του 2018 οι απατεώνες μπήκαν στο διαμέρισμα, άλλαξαν κλειδαριές και έβαλαν αγγελία πώλησής του αντί για 115.000ευρώ και εμφανίζονταν ως δήθεν νόμιμοι εκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας.

Στις 18 Ιανουαρίου 2019 βρήκαν υποψήφιο αγοραστή μέσω μεσιτικής εταιρείας του 50χρονου κατηγορούμενου, από τον οποίο απέσπασαν σταδιακά 52.000 ευρώ ως προκαταβολή έναντι συνολικού αντιτίμου 128.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της 20ης Μαρτίου, αγοραστές, πληρεξούσιοι, μεσίτες, δικηγόροι τους πήγαν στο γραφείο συμβολαιογράφου για να υπογράψουν το συμβόλαιο. Μετά από λίγο εμφανίστηκε η 58χρονη »αρχηγός» προσκομίζοντας διαφορετικό πληρεξούσιο από εκείνο που αναφερόταν στο έντυπο της προκαταβολής της αγοραπωλησίας, το οποίο κρίθηκε ανεπαρκές. Συμφωνήθηκε την επόμενη μέρα να πάνε στο διαμέρισμα, όπου βρισκόταν η … κατάκοιτη ιδιοκτήτρια ώστε να υπογραφεί το συμβόλαιο παρουσία συμβολαιογράφων από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ βρέθηκαν στο σαλόνι του διαμερίσματος, μία συμβολαιογράφος θέλησε να δει τη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος πριν την υπογραφή του συμβολαίου και πήγε στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόταν η 42χρονη »σωσίας» της ιδιοκτήτριας και… κατάκοιτη καρκινοπαθής. Δείχνοντας το δελτίο ταυτότητας, η συμβολαιογράφος διαπίστωσε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα και κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τριών απατεώνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.