ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Ξετυλίγεται» το κουβάρι της μαφίας των φυλακών- Ποιοι πρωταγωνίστησαν

«Ξετυλίγεται» το κουβάρι της μαφίας των φυλακών- Ποιοι πρωταγωνίστησαν

Αύριο είναι η μεγάλη μέρα για τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, αφού θα μεταχθούν στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, για να απολογηθούν κατηγορούμενοι για τη «Μαφία των φυλακών».

Οι δύο δικηγόροι περνούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από το Πάσχα, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, προετοιμάζοντας τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου.

Δύο μαρτυρικές καταθέσεις από συναδέλφους τους ποινικολόγους έχουν προστεθεί εσχάτως στην έρευνα των δικαστικών Αρχών. Σε αυτές, κατατέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ρόλο των δύο συνηγόρων, αφού φέρονται να ζήτησαν χρήματα από τον Αρ. Φλώρο, για να μην παρασταθεί ο πελάτης τους, ο (προφυλακισμένος από τις 1/4) Γ. Αντωνόπουλος ως πολιτική αγωγή εναντίον του επιχειρηματία, στη δίκη που θα ακολουθούσε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο «Ε.Τ.» της Κυριακής επιχειρεί να σκιαγραφήσει τον ρόλο κάποιων εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση της «Μαφίας του Κορυδαλλού» (κατηγορουμένους και μάρτυρες), ξετυλίγοντας ένα… κουβάρι, που, όσο περνά ο καιρός, γίνεται όλο και πιο μπερδεμένο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ηταν δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη της Energa, πετυχαίνοντας υψηλή αποζημίωση για το Ελληνικό Δημόσιο, αν και καταγγέλλει πως δέχθηκε πολιτικές πιέσεις για να έρθει σε συμβιβασμό. Τον Νοέμβριο του 2014, ο Αντωνόπουλος δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, από τους Ολντι Ντούλτσε και Αρμπέρ Μπάκο (αργότερα και οι 2 κατηγορήθηκαν ως μέλη της «Μαφίας των φυλακών» – ο δεύτερος δολοφονήθηκε μέσα στον Κορυδαλλό). Οταν συνήλθε από τον πυροβολισμό στο κεφάλι, ήρθε σε επαφή με τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο. Ο Γ. Αντωνόπουλος συνέχισε να έχει τηλεφωνικές επαφές με τον Λεκοτσάι και σε μία από αυτές ο Αλβανός φαίνεται να του εξηγεί τι θα υποστηρίξει στο δικαστήριο. Ο Αντωνόπουλος ισχυρίζεται πως έψαχνε την αλήθεια και πως είχε ενημερώσει την Αστυνομία, ωστόσο αστυνομικές πηγές τον διαψεύδουν. Ετσι, ο ανακριτής αποφάσισε να τον προφυλακίσει, ως μέλος της «Μαφίας», η οποία προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή!

ΑΡΗΣ ΦΛΩΡΟΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ισχυρός άνδρας της Energa έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου. Για την καταδίκη αυτή βάρυναν οι καταθέσεις των Αντωνόπουλου και Λεκοτσάι, που αμφότεροι είπαν στο δικαστήριο πως αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός. Εκτοτε, ο επιχειρηματίας διαμαρτύρεται πως δέχεται εκβιασμούς για να δώσει χρήματα στους αντιδίκους του, κατέθεσε δε πως οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου του ζήτησαν 2.000.000 ευρώ, μέσω του δικού του δικηγόρου. Ο Αρ. Φλώρος, πάντως, εκτίει ποινή 21 ετών (επίσης πρωτόδικα) για κακουργηματική υπεξαίρεση εις βάρος του Δημοσίου, για την υπόθεση της Energa, ενώ εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη και για το πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας που είχε χρησιμοποιήσει για να αποφυλακιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.