Μαθητές πέταξαν αυγά στο υπ. Μακεδονίας-Θράκης – Διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου (φώτο)

Μαθητές πέταξαν αυγά στο υπ. Μακεδονίας-Θράκης – Διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου (φώτο)

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας έκαναν μαθητές στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι από τους οποίους πέταξαν αυγά στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Στην πορεία κατά του νομοσχεδίου που φέρνει αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετείχαν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Ξεκίνησαν από το Αγαλμα Βενιζέλου και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, στην είσοδο του οποίου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά.

«Θέλουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που μας αφορά, με εμάς να λείπουμε από τα σχολεία μας για τις διακοπές του Πάσχα! Τόσο “φιλική” με τους μαθητές αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών για το νομοσχέδιο, για το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή.

«Το νομοσχέδιο κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο απ’ ό,τι ήδη είναι, με περισσότερες εξετάσεις, άρα και περισσότερα φροντιστήρια», επισημαίνουν οι μαθητές. «Απόσυρση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο και όχι στο νέο ταξικό λύκειο -φροντιστήριο και εξεταστικό κέντρο», ήταν το μήνυμα των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση από τις Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που ζητούν «ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Φωτογραφίες: INTIMENEWS

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.