Ασθενής με καρδιοπάθεια επανήλθε όταν το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο έπεσε σε λακκούβα (φώτο)

Ασθενής με καρδιοπάθεια επανήλθε όταν το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο έπεσε σε λακκούβα (φώτο)

Πραγματικά μοναδικό στα ιατρικά χρονικά είναι ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, καθώς ένας ασθενής που εμφάνιζε έντονη καρδιακή δυσλειτουργία διακομιζόταν με το ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο.

Πιο αναλυτικά, ο άντρας, χωρίς κάποιο ιστορικό καρδιοπάθειας, άρχισε να αισθάνεται δυσφορία καθώς βρισκόταν στο γραφείο του στην πόλη Γκρέτνα, με τους συναδέλφους να καλούν αμέσως ασθενοφόρο ώστε να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο, περίπου 20 λεπτά μακριά.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, μάλιστα, βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τους γιατρούς του νοσοκομείου, προσπαθώντας να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του 59χρονου άντρα, οι σφυγμοί του οποίοι κάποια στιγμή ξεπέρασαν τους 200 το λεπτό, κάνοντας την κατάστασή του ιδιαίτερα κρίσιμη.


Τη λύση, όμως, δεν έδωσε κάποιο ιατρικό μηχάνημα ή φάρμακο, αλλά μία απλή κακοτεχνία του αυτοκινητόδρομου, και πιο συγκεκριμένα μία μεγάλη λακκούβα, στην οποία έπεσε το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανέφερε το πλήρωμα του οχήματος στο κέντρο επιχειρήσεων, με το που έπεσε το ασθενοφόρο στη λακκούβα, ο σφυγμός του άντρα επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο άντρας τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, όπου δεν βρέθηκε τίποτα επικίνδυνο και πήρε εξιτήριο λίγη ώρα αργότερα, ενώ μέλη του ιατρικού προσωπικού του ιδρύματος δήλωσαν πως αν και εξαιρετικά σπάνιο, το παραπάνω φαινόμενο είναι πιθανό να συμβεί, καθώς ο οργανισμός του ανθρώπου αντιδρά όπως και σε άλλες περιπτώσεις ισχυρού σοκ, όπως ο απινιδωτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.