Ο Θάνος Ασκητής ερμηνεύει τον serial killer της Κύπρου – Γιατί επέλεγε και σκότωνε γυναίκες από τις Φιλιππίνες

Ο Θάνος Ασκητής ερμηνεύει τον serial killer της Κύπρου – Γιατί επέλεγε και σκότωνε γυναίκες από τις Φιλιππίνες

Μία εκτίμηση του προφίλ του κατά συρροήν δολοφόνου της Κύπρου κάνει ο Θάνος Ασκητής, ψυχίατρος με ειδίκευση στην σεξουαλική συμπεριφορά, μιλώντας στο sigmalive.com.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, πιθανά το κλειδί της σοκαριστικής υπόθεσης κρύβεται ίσως στη σχέση που είχε ο 35χρονος ίλαρχος με την μητέρα του.

«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές τις οποίες θεωρούσε ότι είχαν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Ο 35χρονος θεωρούσε ότι στις γυναίκες αυτής της φυλής θα μπορούσε να βρει παθητικά άτομα για να βγάλει το σεξισμό του».

Παράλληλα, ο κ. Ασκητής τόνισε σε δηλώσεις του στο Sigmalive, ότι πιθανόν οι Φιλιππινέζες ν’ ανήκαν και στις σεξουαλικές προτιμήσεις του 35χρονου, πέραν των χαρακτηριστικών που προαναφέρθηκαν. Με την αρρωστημένη και φρικιαστική δράση του, ο 35χρονος «ένιωθε πιο άνδρας», είπε ο κ. Ασκητής. «Αυτός ο άνθρωπος ήταν 100% σεξουαλικά ψυχοπαθητικός, για να μην πω σεξουαλικά ψυχοπαθής. Έπασχε από πολύ σοβαρή σεξουαλική διαταραχή, την οποία ικανοποιούσε μέσα από την φρίκη».

Πιθανό τραύμα από μητέρα και πιθανή πειθαρχική συμπεριφορά

Ο ψυχίατρος Θάνος Ασκητής επιβεβαίωσε την φημολογία ότι πρόσωπα που έχουν φρικιαστική δράση όμοια με του 35χρονου συνήθως φέρουν κάποιο παιδικό τραύμα, που πιθανόν να προέρχεται και από την ίδια την μητέρα. «Μία πιθανή εγκατάλειψη της μητέρας στην παιδική ηλικία του δράστη είναι δυνατό να του προκάλεσε ανεπανόρθωτο τραύμα. Παράλληλα, είναι πιθανόν να υπέστη έντονη πειθαρχική και τιμωρητική συμπεριφορά, να βίωσε με λίγα λόγια σε πολύ μεγάλο βαθμό πειθαρχία που να έφτανε στο όριο της καταπίεσης».

Αυτό το παιδικό τραύμα επιτρέπει στη διαταραχή του να έχει επάρκεια, είπε ο κ. Ασκητής, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι βασικά χαρακτηριστικά του 35χρονου είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η μειονεξία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ασκητής, υπό το ρόλο του ειδικού ψυχιάτρου έδωσε τη δική του ερμηνεία σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται για ερμηνεία των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τονίζεται ότι ψυχίατρος δεν έχει εμβαθύνει επί της υπόθεσης και τα όσα λέει σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται τα όσα λέει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.