ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Άστεγοι στα υπόγεια των Νοσοκομείων για λίγο φαγητό και ένα κρεβάτι (φώτο)

Άστεγοι στα υπόγεια των Νοσοκομείων για λίγο φαγητό και ένα κρεβάτι (φώτο)

Και όμως αυτή είναι η πραγματικότητα: εν έτει 2019 συνάνθρωποι μας που δε διαθέτουν ούτε τα βασικά προς το ζην, αναζητούν μια ζεστή «αγκαλιά», στέγη αλλά και τροφή στα υπόγεια των νοσοκομείων.

Η εικόνα αστέγων πολιτών που κοιμούνται στα υπόγεια των νοσοκομείων, ή σε απομακρυσμένες και άδειες, εγκαταλελειμμένες πτέρυγες, δεν είναι καινούρια στο ΕΣΥ. Ήταν κοινό μυστικό στους εργαζόμενους πολλών νοσοκομείων ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά εντάθηκε στα χρόνια της κρίσης.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, φωτογραφίες γροθιά στο στομάχι.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, στα υπόγεια των νοσοκομείων κοιμούνται άστεγοι αντί να φιλοξενούνται -όπως θα περίμενε κανείς σε ένα σύγχρονο κράτος- σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), περιγράφει με σκληρά λόγια τα όσα αντικρίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας και το οποίο έχει κατακλυσθεί από αστέγους.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Παρότι την αναδείξαμε πολλές φορές φαίνεται ότι της Διοίκησης δεν ιδρώνει το αυτί», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ οι οποίοι κάνουν λόγο για ακαθαρσίες (κόπρανα, ούρα, αποφάγια), τα οποία υπάρχουν στους διαδρόμους και ειδικά στα υπόγεια του νοσοκομείου, όπου στεγάζονται και υπηρεσίες. Τα στρώματα και οι κουβέρτες παραμένουν εκεί όλη την ημέρα για να υποδεχθούν το βράδυ τους αστέγους.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας τονίζει χαρακτηριστικά πως τα νοσοκομεία δεν είναι χώροι που μπορούν να φιλοξενούν αστέγους, οι οποίοι αφοδεύουν, ουρούν, τρώνε στους διαδρόμους των κλινικών.

«Εάν η Διοίκηση θέλει να στεγάσει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, να αναζητήσει Προνοιακή Μονάδα στη Θεσσαλονίκη», καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.