Η Ελλάδα της εντιμότητας: Μια υπάλληλος και ένας αστυνομικός βρήκαν και παρέδωσαν χρήματα

Η Ελλάδα της εντιμότητας: Μια υπάλληλος και ένας αστυνομικός βρήκαν και παρέδωσαν χρήματα

Μέσα σε λίγες ώρες, δύο συμπολίτες μας από Πάτρα και Πύργο παρέδωσαν τα χρήματα που βρήκαν στον δρόμο.

Μέσα σε λίγες ώρες, δυο συνάνθρωποί μας από την Πάτρα και τον Πύργο έγιναν παραδείγματα για όλους, παραδίδοντας μαθήματα εντιμότητας και αξιοπρέπειας με την πράξη τους να παραδώσουν τα χρήματα που βρήκαν στον δρόμο.

Το πιο μεγάλο χρηματικό πόσο, ύψους 1.135 ευρώ, βρήκε το μεσημέρι της Πέμπτης η 24χρονη εργαζόμενη σε κατάστημα καλλυντικών Ισμήνη Τόλη στη Ρήγα Φεραίου, έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της Πάτρας. Χωρίς να μπει σε πειρασμό, παρ’ όλο που αμείβεται με το βασικό μισθό, παρέδωσε αμέσως το ποσό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, εισπράττοντας συγχαρητήρια για την τιμιότητά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγες ώρες μετά, ο υπαρχιφύλακας Αλέξης Καλογερόπουλος που υπηρετεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, βρήκε περίπου 200 ευρώ στο παρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στον Πύργο όπου είχε πάει για να ψωνίσει, μια και ήταν εκτός υπηρεσίας. Αμέσως τα παρέδωσε στο κατάστημα και βρέθηκε αυτός που τα είχε χάσει, ένας προπονητής τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου, ο οποίος τον ευχαρίστησε και έστειλε επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας συγχαίροντας τον αστυνομικό για το ήθος του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.