Συγκλονιστική μαρτυρία εγκαυματία από το Μάτι – «Αντίκρισα το απόλυτο χάος, δεν υπήρχε κανένας πυροσβέστης»

Συγκλονιστική μαρτυρία εγκαυματία από το Μάτι – «Αντίκρισα το απόλυτο χάος, δεν υπήρχε κανένας πυροσβέστης»

Ο επίμονος ψυχικός και σωματικός πόνος του υπενθυμίζει, λεπτό προς λεπτό, το μέγεθος της τραγωδίας. Η λύπη που αισθανόταν τους πρώτους μήνες, μετά την φονική πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, έχει μετατραπεί πλέον σε οργή. Συγκλονίζουν τα λόγια εγκαυματία που έζησε την πύρινη κόλαση. Η αφήγηση του άνδρα που κατάφερε να σωθεί από τις φλόγες μαρτυρά την εξοργιστική αδράνεια της Πολιτείας, το περασμένο καλοκαίρι που σημαδεύτηκε από την απώλεια 102 ανθρώπων.

«Δεν υπήρχε κανένας από την Πυροσβεστική. Η πολιτεία όχι απλώς δεν μας συμπαραστάθηκε, αντίθετα δημιούργησε προβλήματα» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο εγκαυματίας που επί πέντε μήνες έμεινε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Σισμανόγλειο.

Εξαιτίας όμως μιας αλλαγής νομοθεσίας, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, αναγκάστηκε να περιμένει δύο μήνες για να χειρουργηθεί και ο φάκελλός του έπρεπε να μεταβιβαστεί ξανά στον ΕΟΠΥΥ.

Ο άνδρας, που βγήκε ζωντανός από το δράμα, αποκάλυψε ακόμη ότι ο διοικητής ελικοπτέρων Πυροσβεστικού Σώματος όχι μόνο δεν έλαβε δράση αλλά την ημέρα της τραγωδίας είχε μάλιστα επισκέπτρια και πραγματοποιούσε επιδείξεις.

Σύμφωνα με τον εγκαυματία, τρεις είναι πλέον οι κατηγορίες των κατοίκων που ζουν στο Μάτι: οι εγκαυματίες χωρίς δέρμα, οι άνθρωποι χωρίς συγγενείς και οι άστεγοι των οποίων τα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Δρόμοι δεν έχουν φτιαχτεί, παρόλο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα χορηγηθούν πόροι στην υποδομή, τόνισε ο εγκαυματίας ο οποίος την ώρα που ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στο σπίτι του και προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπο και βγήκε από την πόρτα.

Βγαίνοντας αντίκρυσε το απόλυτο χάος στους δρόμους. Αμέσως μετά έτρεξε προς το λιμάνι…

Αισθάνθηκε τυχερός όταν μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε η σοβαρότητα των εγκαυμάτων του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ξεχνά όμως τον πανικό που πρωταγωνίστησε την πιο δραματική ημέρα του περασμένου καλοκαιριού. Τον πανικό για τον οποίο με φανερή θλίψη μίλησε δημόσια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.