Νοσοκομείο Σαντορίνης: Πέθανε γιατρός από έμφραγμα εν ώρα υπηρεσίας

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Πέθανε γιατρός από έμφραγμα εν ώρα υπηρεσίας

Μοιραία ήταν η υπηρεσία για έναν γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης. Ο 60χρονος ορθοπεδικός έπαθε έμφραγμα και κατέληξε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Η ξαφνική απώλειά του ήταν σοκ για τους συναδελφούς του στο νοσοκομείο αλλά και για τους κατοίκους του νησιού.

Ο 60χρονος γιατρός εργαζόταν με σύμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης από τον Μάρτιο του 2017. Μάλιστα, λίγο πριν στο νοσοκομείο οι άλλοι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος είχαν υποβάλει αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου, επισημαίνοντας τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονταν και οι οποίες σε συνδυασμό με τον μη επαρκή αριθμό γιατρών παρέπεμπαν όπως τόνιζαν σε κατάσταση εργασιακής εξουθένωσης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία είχε κάνει γνωστό τότε το ζήτημα και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την υγεία των γιατρών όσο και για τις υπηρεσίες υγείας που λάμβαναν οι πολίτες, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εμφανίσει σοβαρά προβλήματα υγείας τρεις γιατροί – οι δύο υπέστησαν πνευμονική εμβολή και ο τρίτος έμφραγμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 60χρονος μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο κάλυπτε τις ανάγκες του ορθοπεδικού τμήματος μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του. Τον Ιούλιο η δύναμη της κλινικής είχε ενισχυθεί και με τρίτο γιατρό, ώστε να υλοποιείται χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα των εφημεριών, δεδομένου ότι τους θερινούς μήνες αυξάνονται κατακόρυφα και οι επισκέψεις στο νοσοκομείο λόγω και των χιλιάδων επισκεπτών που υπάρχουν στο νησί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.