Λεχαινά: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού – Άθλιες συνθήκες σε κέντρο περίθαλψης παιδιών

Λεχαινά: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού – Άθλιες συνθήκες σε κέντρο περίθαλψης παιδιών

Εικόνες ντροπής σε προνοιακή δομή στα Λεχαινά, όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες! Πέρυσι είχε δημιουργηθεί σάλος μετά την αποκάλυψη ότι ένα τυφλό κορίτσι ζούσε για δέκα χρόνια κλεισμένο σε κλουβί.

Το προσωπικό διαχρονικά ελάχιστο σε σχέση με τις ανάγκες, εκπέμπει για πολλοστή φορά σήμα κινδύνου, καθώς εδώ και 4 μήνες δεν υπάρχει ούτε ψυχίατρος.

Η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εργασίας υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για την απο-ιδρυματοποίηση των ατόμων που ζουν στη δομή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα χρόνο μετά, όμως, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.