
Τους λόγους για τους οποίους εντοπίστηκε τόσο μεγάλος όγκος σκουπιδιών στον βυθό παραλίας της Ανδρου εξήγησε ο δήμαρχος Ανδρου, απαντώντας έτσι έμμεσα στο σχόλιο του Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Ανδρου, Θεοδόσης Σουσούδης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του OPEN έκανε λόγο για απομακρυσμένη παραλία, όπου είχε λάβει χώρα ατύχημα πριν από 7 χρόνια. Συγκεκριμένα, είχε καταρρεύσει τμήμα της χωματερής με αποτέλεσμα απορρίμματα να καταλήξουν στον πυθμένα. Οπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος, ενώ έγιναν έργα καθαρισμού, οι αρχές δεν είχαν προνοήσει τότε για τον καθαρισμό του βυθού.
Τι λέει ο δήμαρχος για τη… χωματερή στον βυθό της Ανδρου στο βίντεο του Λεονάρντο Ντι Κάπριο
«Το λάθος μας είναι που δεν σκέφτηκε κανείς να πέσουν και δύτες, να δουν αν στην θάλασσα υπάρχουν και απορρίμματα» αναφέρει σε τηλεφωνική του δήλωση στο δελτίο ο απερχόμενος Δήμαρχος που ωστόσο συμπληρώνει: «Η Ανδρος είναι πεντακάθαρη, οι παραλίες είναι πεντακάθαρες, μάλιστα έχουμε σημειώσει και αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια».
Η αναδημοσίευση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο που έγινε viral
«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Ολα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε». Με αυτή τη λεζάντα, οΛεονάρντο Ντι Κάπριο, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος, αναδημοσίευε βίντεο του Al Jazeera από τον βυθό παραλίας στην Ανδρο. Ο ηθοποιός βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάρο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
https://www.instagram.com/p/B0_PDBAFXcb/?utm_source=ig_embed
Το βίντεο όπως είναι φυσικό αναμεταδόθηκε παντού και έγινε αντικείμενο συζήτησης στο ελληνικό και όχι μόνο διαδίκτυο. Το ίδρυμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποστηρίζει δράσεις για τον σεβασμό του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο και την προστασία της άγριας ζωής. Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός ήταν μεταξύ των διάσημων καλεσμένων της Google στη Σικελία σε μια συνάντηση με αντικείμενο το περιβάλλον στις αρχές του Αυγούστου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.