Ντόναλντ και ο Χρουτσόφ ήθελε να βομβαρδίσει την Ακρόπολη, αλλά...

Φήμες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακούγονται για τον σταρ της Οπερας, Πλάθιντο Ντομίνγκο

Φήμες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακούγονται για τον σταρ της Οπερας, Πλάθιντο Ντομίνγκο

Τα περιστατικά εκτείνονται σε τρεις δεκαετίες, ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Ένας αξιοσημείωτος αριθμός γυναικών, οχτώ τραγουδίστριες και μια χορεύτρια, καταγγέλλουν στο διεθνές πρακτορείο Associated Press,τον Πλάθιντο Ντομίνγκο, έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες της όπερας, για σεξουαλική παρενόχληση. Στο ρεπορτάζ του πρακτορείου αναφέρεται ότι ο Ισπανός τενόρος έκανε ανήθικες σεξουαλικές προτάσεις στις συνεργάτιδές του υποσχόμενος υψηλότερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, φέρεται να τις κακοποιούσε.

Το Associated Press επικοινώνησε με περισσότερους από τριάντα τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, καθηγητές που παραδέχθηκαν ότι έχουν υπάρξει μάρτυρες απροσάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς από τον 78χρονο θρύλο της όπερας.

Ο ίδιος ο μεγάλος τενόρος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες «ανησυχητικές και λανθασμένες». Η δική του εκδοχή είναι πως όλες οι σεξουαλικές σχέσεις που είχε ήταν συναινετικές. «Είναι πάντως οδυνηρό να ακούω ότι ίσως και να έχω αναστατώσει κάποιους ανθρώπους ή να τους έχω κάνει να αισθανθούν άβολα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τα περιστατικά εκτείνονται σε τρεις δεκαετίες, ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, κυρίως σε όπερες όπου είχε υψηλές διοικητικές θέσεις.

Επτά από τις εννέα καταγγέλλουσες είπαν στο πρακτορείο πως αισθάνονται ότι οι καριέρες τους είχαν σημαντική πτώση από τη στιγμή που απέρριψαν τις προτάσεις του Ντομίνγκο, ενώ άλλες είπαν ότι οι ρόλοι που τους υποσχέθηκε δεν τους ήρθαν ποτέ.

Οι γυναίκες που μίλησαν στο πρακτορείο λένε πως πήραν θάρρος να μιλήσουν μετά το κίνημα #MeToo που ξεκίνησε από τις καταγγελίες κατά του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.Μόνο μία από τις γυναίκες δέχθηκε να δοθεί το όνομά της στη δημοσιότητα. Η Πατρίτσια Βολφ, μέτζο σοπράνο, είχε τραγουδήσει με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο στην όπερα της Ουάσινγκτον.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.