Ρόδος: Βιάσμος 19χρονης – Πώς θα αντιμετωπιστούν οι δράστες απο τη δικαιοσύνη σύμφωνα με τον νεο ποινικό κώδικα

Ρόδος: Βιάσμος 19χρονης – Πώς θα αντιμετωπιστούν οι δράστες απο τη δικαιοσύνη σύμφωνα με τον νεο ποινικό κώδικα

Ένας από τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και ένας 23χρονος θα καθίσουν στο εδώλιο στις 7 Οκτωβρίου για τον βιασμό μίας κοπέλας 19 ετών από τη Ρόδο.

Να υπενθυμίσουμε πως ο βιασμός – σύμφωνα με την καταγγελία – έγινε τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία της 21χρονος φοιτήτριας.

Ο πατέρας της, μιλώντας στο Star, εξέφρασε τον θυμό του ζήτησε την υψηλότερη ποινή για τους κατηγορουμένους.

«Αισθάνομαι πολύ θυμωμένος. Δεν ξέρω πώς θα τους αντικρύσω, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Πιστεύω ότι θα κρατήσω την ψυχραιμία μου για να προστατεύσω την κόρη μου για να μην έχει πολλά πάρε δώσε με αυτά τα καθάρματα. Το κορίτσι μετά από αυτό που πέρασε δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια με σβηστά τα φώτα. Έξω μόνη της δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Πάντα είναι και κάποιος δίπλα της. Να τιμωρηθούν με το υψηλότερο τίμημα της ποινής που υπάρχει. Αυτό ζητάω από τη δικαιοσύνη», είπε.

«Ήμουν τόσο τρομαγμένη, ζαλιζόμουνα»

«Τους έλεγα συνέχεια σταματήστε δε θέλω, αλλά εκείνοι δεν σταματούσανε και ο Αλβανός μου έλεγε πέντε λεπτά ακόμα πέντε λεπτά ακόμα. Ήμουν τόσο τρομαγμένη, ζαλιζόμουνα και δεν σκεφτόμουνα και πολύ καθαρά», είχε περιγράψει η άτυχη κοπέλα μιλώντας στο Star.

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Η νεαρή έχει αναπηρία πάνω από 67%. Στο βούλευμα που παραπέμπει τους φερόμενους δράστες σε δίκη στην Κω, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε το βράδυ του βιασμού. Οι δύο νεαροί παραπλάνησαν, κακοποίησαν και ασέλγησαν πάνω στην 19χρονη, αναφέρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

O νέος ποινικός κώδικας όμως φέρνει αλλαγές στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δυο νεαροί.

«Με τις νέες διατάξεις αν βέβαια ισχύσουν μέχρι τις 7 Οκτωβρίου που είναι η δίκη, πιθανότατα θα πέσουν στα μαλακά διότι υπάρχουν νέα πλαίσια ποινής για το συγκεκριμένο θέμα και φυσικά λαμβάνεται ως ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που πιστεύω ότι θα είναι κάτι που θα επικαλεστούν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Πιστεύω ότι θα γίνουν αντιληπτά όλα όσα διαδραματίστηκαν εις βάρος της εντολέος μας», εξηγεί ο δικηγόρος της 19χρονης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τελική ευθεία έχει μπει και η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί το βούλευμα με το οποίο θα παραπέμπονται οι δύο προφυλακισθέντες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.