Πόρος: Αύριο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί- Σήμερα με γεννήτριες

Πόρος: Αύριο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί- Σήμερα με γεννήτριες

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες προκειμένου να μην διαταραχθεί η ζωή στον Πόρο, λόγω της βλάβης στα καλώδια της ΔΕΗ, από την πτώση του ελικοπτέρου, η οποία δεν αναμένεται να επιδιορθωθεί απόψε.

Ωστόσο, με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς, ξεκίνησαν ήδη ηλεκτροπαραγωγές μονάδες για το νησί, ώστε να υπάρχει ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Με τον συντονισμό της ΓΓΠΠ, μεταφέρονται στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα συνεργεία για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα υλικά θα φτάσουν στον Πόρο γύρω στις 10 το βράδυ και θα δουλέψουν πυρετωδώς όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να επανέλθει κανονικά το ρεύμα, ενώ για απόψε οι ανάγκες θα καλυφθούν από τις γεννήτριες.

Το Συντονιστικό κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα μπορεί να απευθύνεται οποιασδήποτε πολίτης για οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά θα είναι διαθέσιμο όλη τη νύχτα το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πόρος-Γαλατάς, ενώ, για να αισθάνονται ασφαλείς κάτοικοι και παραθεριστές, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ, μεταβαίνουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ασθενοφόρα και γιατροί.

ΔΕΕΔΔΗΕ: Θα δουλέψουν όλη τη νύχτα τα συνεργεία

Οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί τον Πόρο από το Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του θα συνεχιστούν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης του νησιού. Στο μεταξύ, επισημαίνει πως με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται αυτή την ώρα προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου.

Ταυτόχρονα, όπως γίνεται γνωστό με την ίδια ανακοίνωση, τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που μεταφέρονται στο νησί, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.