
Τον κώδωνα κρούουν, οι διευθυντές των σχολείων σχετικά με τα θέματα καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν «ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει καθαρίστρια και οι τουαλέτες ήδη μετά το πρώτο διάλειμμα παρουσιάζουν ένα ανθυγιεινό αποκρουστικό θέαμα και πολλές φορές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την πραγματοποίηση υγειονομικών ελέγχων στις σχολικές μονάδες, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επαναφέρει, το εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.
Στο πλαίσιο αυτό οι διευθυντές επισημαίνουν ότι:
«Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και πολλά χρόνια, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να διαβιούν σε ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον. Η μεγάλη όμως πλειοψηφία των καθαριστριών, απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις μίσθωσης έργου με πολύ χαμηλή αμοιβή, και αναλαμβάνουν καθήκοντα μετά τη λήξη των μαθημάτων, τη στιγμή που οι ανάγκες των σχολείων σε καθαριότητα είναι μεγάλες καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.
Κατόπιν αυτών των διαπιστώσεων οι εκπαιδευτικοί καλούν τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με πλήρη εργασία και πλήρη δικαιώματα και υπογραμμίζουν: Τα σχολεία έχουν ανάγκη από προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, και όχι μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.