Εγγραφές πρωτοετών 2019: Αναλυτικές οδηγίες

Εγγραφές πρωτοετών 2019: Αναλυτικές οδηγίες

Για τις εγγραφές πρωτοετών φοιτητών λειτουργεί και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Προσοχή! Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων καθορίζεται και πραγματοποιείται από τα αρμόδια Υπουργεία.

eregister.it.minedu.gov.gr – Οδηγίες για την εγγραφή

Το εγχειρίδιο για την εφαρμογή eregister.it.minedu.gov.gr και τις εγγραφές πρωτοετών φοιτητών, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι εισαγόμενοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Εγγραφής.

Η διαδικασία απαιτεί από τους επιτυχόντες την χρήση μοναδικού συνδυασμού username και password. Ως username του επιτυχόντα, ορίζεται ο Κωδικός Εξετάσεων, όπως αυτός έχει αποδοθεί από το σχολείο του. O επιτυχών θα χρησιμοποιήσει ως password το ίδιο που χρησιμοποίησε για την υποβολή του Μηχανογραφικού του Δελτίου. Αν δεν το θυμάται, θα δημιουργήσει νέο password στο Λύκειο που είχε αποκτήσει το password για το Μηχανογραφικό.

Για επανέκδοση password θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνο στο σχολείο που το είχατε εκδώσει αρχικά.

Η Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, όπως θα αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. με τον αντίστοιχο πίνακα επιτυχόντων που θα έχει ήδη αποσταλεί από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. Σε κάθε περίπτωση η Γραμματεία μπορεί να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγόμενους.

Οι επιτυχόντες θα κληθούν από τις Γραμματείες των Τμημάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, που θα καθοριστεί από τις Γραμματείες κατά περίπτωση, να παραλάβουν τους κωδικούς για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας, ή του διαβατηρίου τους. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και δεσμευτική και ισχύει για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για τους οποίους θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική εγγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα Σχολή ή στο Τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από τη Σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Απώλεια κωδικού

Σε περίπτωση κατά την οποία οι επιτυχόντες έχουν χάσει τον κωδικό ασφαλείας τους, θα μπορούν να προβούν σε επανέκδοση του, στη σχολική μονάδα στην οποία τον δημιούργησαν αρχικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αρχική σελίδα πέραν των συνδέσμων για την εισαγωγή στην εφαρμογή, υπάρχει διαθέσιμο και menu με χρηστικές επιλογές. Το menu συνοδεύει την εφαρμογή σε όλη την διάρκεια πλοήγησης σε αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.