ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συγκλονιστική εξομολόγηση Γιάννη Μώραλη: «Έτσι έσωσα την αδερφή μου»

Συγκλονιστική εξομολόγηση Γιάννη Μώραλη: «Έτσι έσωσα την αδερφή μου»

Ο Γιάννης Μώραλης συγκλονίζει εξιστορώντας πώς η απόφασή του να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών ήταν καθοριστική για την σωτηρία της αδερφής του.

Όπως εξομολογείται ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή της στον ΣΚΑΙ, όταν πριν τρία χρόνια έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, μια πράξη ανθρωπιάς και ουσιαστικής ευαισθησίας, δεν ήξερε πως με την απόφασή του αυτή θα έσωζε αργότερα και τη ζωή της ίδιας του της αδελφής, που έδινε μάχη με τη λευχαιμία.

«Θα έκανα το ίδιο για οποιονδήποτε»

«Τα συναισθήματα ήταν να δώσω την δυνατότητα στην αδελφή μου να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Θα έκανα όμως το ίδιο για οποιοδήποτε πρόσωπο στον κόσμο», λέει ο κ. Μώραλης.

Εξηγώντας την διαδικασία, τόνισε: «Ήταν μια απλή διαδικασία. Σου παίρνουν σάλιο και εύχεσαι μετά να είσαι συμβατός. Απόρησαν και οι γιατροί με την τόσο μεγάλη συμβατότητα. Ήταν μια στιγμή ικανοποίησης γιατί από εκεί που δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες να ξεπεραστεί το πρόβλημα, τελικώς είδαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα».

Ο Γιάννης Μώραλης αποκαλύπτει πως η αδελφή του, του ανακοίνωσε τηλεφωνικά ότι είναι συμβατοί, ενώ εκείνος βρισκόταν σε μια εκδήλωση του δήμου Πειραιά.

Ομολογεί πως συγκινήθηκε και αποκάλυψε πως οι γιατροί ρώτησαν αν είναι… δίδυμοι, αφού η συμβατότητα ήταν στο 100%!

«Οι ασθενείς που μεταμοσχεύονται έχουν δύο φορές γενέθλια»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει ένα 60% του να γίνεις εντελώς καλά. Κι έτσι προχωρήσαμε», συνεχίζει ο δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας πως περίπου δυόμισι μήνες έγινε η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Οι ασθενείς που μεταμοσχεύονται έχουν δύο φορές γενέθλια. Την ημέρα που γεννήθηκαν και την ημέρα που έκαναν μεταμόσχευση. Ξαναγεννιέται, κάνει τα εμβόλια που κάνει ένα παιδί όταν γεννιέται…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.