Υπό βροχή οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Υπό βροχή οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιούνται οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα.


Πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας από την ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και από άλλα εργατικά σωματεία και φορείς, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Νωρίτερα πορεία έκανε και το ΠΑΜΕ.

Με κεντρικά συνθήματα «καταργούν τις ΣΣΕ, χειραγωγούν τα συνδικάτα, αντιδρούμε, απεργούμε», καθώς επίσης και «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι η πρώτη που γίνεται με τη νέα κυβέρνηση κι έχει ως κύριο στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση διά του κυρίου Βρούτση πριν από καιρό ψήφισε νόμο, με τον οποίο περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων με την κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης από τον εργοδότη και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες υποβαθμίζει έναντι των επιχειρησιακών, και βεβαίως βάζει για ακόμη μία φορά χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και της κ. Αχτσιόγλου, η οποία καθιέρωσε για πρώτη φορά το 50% +1 για τη λήψη αποφάσεων από τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απεργία σήμερα: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
«Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και αυτές οι αλλαγές. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία έναντι της μερικής απασχόλησης που καθιερώνεται με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και βεβαίως δεν θα επιτρέψουμε καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως η κυβέρνηση λέει σε όλους τους τόνους σε σχέση με την επικουρική ασφάλιση. Αυτό σήμερα είναι, αν θέλετε, ένα πρώτο μήνυμα. Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τις κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια», κατέληξε ο κ. Μπράτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.