Σέρρες: Ελεύθερος ο καθηγητής «φακελάκης» του ΤΕΙ

Σέρρες: Ελεύθερος ο καθηγητής «φακελάκης» του ΤΕΙ

Μετά τις αποκαλύψεις που σόκαραν το Πανελλήνιο γύρισε σπίτι του ο καθηγητής «φακελάκης» Κλεάνθης Κωνσταντινούδης.

Ένα χρόνο πριν στις 8 Οκτωβρίου το πανελλήνιο σοκαρίστηκε με την υπόθεση του καθηγητή «φακελάκη» του ΤΕΙ Σερρών. Μετά από δέκα μήνες φυλάκισης και ένα χρόνο μετά από την στιγμή της σύλληψής του, από ότι φαίνεται το ζήτημα έληξε!

Μπορεί πάνω από εννέα χιλιάδες φοιτητές να πέρασαν από τα μαθήματα του συγκεκριμένου διδάκτορα. Μπορεί κάποιοι μαθητές να πλήρωσαν, άλλες να παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά σύμφωνα με δηλώσεις τους και τελικά να βγήκαν στη κοινωνία με ένα πτυχίο, γνωρίζοντας από την καλή και την ανάποδη ότι ο κόσμος είναι άδικος.

Μέχρι που πλέον κάποιοι από αυτούς σταμάτησαν να ανέχονται αυτή τη ξεδιάντροπη κατάσταση και αντιδρούν, αφήνοντας το μέλλον τους στους αρμόδιους του ελληνικού κράτους. Την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Μέχρι που τους απογοητεύουν και αυτοί, οι βασικοί πυλώνες της χώρας η οποία τη γέννησε τη δημοκρατία.
Στη διάρκεια αυτού του χρόνου προχωρήσαμε στην διενέργεια εκλογών στην Α’ και Β’ τοπική αυτοδιοίκηση και έπειτα σε εθνικές εκλογές.

Τι μπορεί να αλλάξει σε αυτή τη χώρα, όταν στα μικρότερα και βασικότερα των πραγμάτων, τη διαπαιδαγώγηση των νέων, την εκπαίδευση τους και στην απονομή δικαιοσύνης για τους νέους μορφωμένους πολίτες το ίδιο το κράτος δεν μπορεί να τιμωρήσει τέτοιες πρακτικές;

Όταν κάποιος μπορεί να συμπεριφερθεί σε νέους ανθρώπους με όποιο τρόπο θέλει και να γλιτώνει, δίνει το μάθημα σε μικρούς και μεγάλους ότι ακόμα και σήμερα η δικαιοσύνη δεν κάνει καλά την δουλειά της.

Το ΤΕΙ Σερρών τότε και σήμερα το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος μπορεί θεωρητικά να έχει ξεκινήσει μια καινούργια καθαρή πορεία στο μέλλον, μόνο που ακόμα η διοικητική απόφαση της αποπομπής του κ. Κλεάνθη Κωνσταντινούδη, δεν έχει περάσει στην ουσιαστική της φάση, της αποπομπής του από την σχολή, καθώς ακόμα βρίσκεται σε …αργία!

Η μέθοδος του καθηγητή ήταν να ζητάει «φακελάκι» αλλά και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τους φοιτητές για να τους «περάσει» στα μαθήματα. Το 2004 πραγματοποιήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες με τους φοιτητές να αποκλείουν την είσοδο και να ζητούν από τη διοίκησή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος πλέον να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα εις βάρος του καθηγητή.

Τον Ιανουάριο του 2017 οι φοιτητές κατήγγειλαν την μέθοδο του καθηγητή δηλώνοντας πως κατά τη διάρκεια του μαθήματος κοιτούσε τις φοιτήτριες που του είχαν “γυαλίσει”, στη συνέχεια τις έκοβε στο μάθημα και ζητούσε μια απλή…. “εξυπηρέτηση” από αυτές προκειμένου να τις περάσει.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν τελικά, πως ο καθηγητής τους δεν τους πέρασε στο μάθημα στην εξεταστική και εμμέσως πλην σαφώς τους πρότεινε να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο 250 ευρώ όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα ώστε να περάσουν με πολύ καλό βαθμό το μάθημα.

Οι δυο φοιτητές αντέδρασαν, ζήτησαν επανεξέταση, για να λάβουν αρνητική απάντηση και εφόσον αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός της πληρωμής απευθύνθηκαν στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Μετά από οκτώ χρόνια ψιθύρων και ανώνυμων καταγγελιών, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών και δύο ιδιωτών συνεργών του, για τα κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρείς συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε την παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε την συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018), συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και έπειτα ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.