Σαν Φρανσίσκο: Ελληνοαμερικανικός καλλιτέχνης θα φωτίσει τον Grace Cathedral

Σαν Φρανσίσκο: Ελληνοαμερικανικός καλλιτέχνης θα φωτίσει τον Grace Cathedral

Στις 21 Οκτωβρίου, ο καθεδρικός Grace Cathedral στο Σαν Φρανσίσκo θα υποδεχθεί την εγκατάσταση φωτός “Grace Light”. Δημιουργός του ο Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης και ντιζάινερ George Zisiadis.

Οι επισκέπτες του Grace Cathedral στο Σαν Φρανσίσκο θα στρέψουν το βλέμμα τους στον θόλο και θα τυλιχτούν μέσα σε μια ύψους 30,5 μέτρων κουρτίνα φωτός.

Επί 15 λεπτά θα βιώνουν μια εμπειρία συγχρονισμού φωτός και μουσικής.

«Η εγκατάσταση “Grace Light” γεννά δέος, το οποίο σε συγκινεί από καρδιάς μέχρι μυαλού», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Illuminate, που συνεργάστηκε με τους υπευθύνους του καθεδρικού για την εγκατάσταση, Ben Davis.

«Με τιμή και ταπεινοφροσύνη συνεργαστήκαμε με τον Grace Cathedral για να παρουσιάσουμε ένα δημόσιο έργο τέχνης σε αυτόν τον ιερό χώρο» πρόσθεσε.

Μέσω της εγκατάστασης, οι καλλιτέχνες ευελπιστούν να δημιουργήσουν έναν χώρο για στοχασμό, ταξίδι αυτογνωσίας και «ίαση».

«Η εγκατάσταση “Grace Light” είναι μια αισθητική περιπέτεια στη φύση του νου, στην προσωπική επιφοίτηση, τη συνείδηση και την ψυχή», υπογράμμισε ο καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο UC Berkley, Dacher Keltner, όπου διευθύνει το Berkeley Social Interaction Lab.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.