ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πώς οι αναρτήσεις στο facebook «έκαψαν» δανειολήπτρια

Πώς οι αναρτήσεις στο facebook «έκαψαν» δανειολήπτρια

Την αίτηση μιας γυναίκας για την υπαγωγή της στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, απέρριψε το Ειρηνοδικείο Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη τις… αναρτήσεις της στο Facebook.

Στο προφίλ της στο Facebook, η αιτούσα εμφανίζεται να ζει και να εργάζεται στο Λονδίνο, με τον σύζυγό της, και το Ειρηνοδικείο Αθηνών έκρινε πως η γυναίκα προχώρησε σε “ανειλικρινή δήλωση” σχετικά με την οικονομική της κατάστασης, καθώς αποσιώπησε δολίως τη βελτίωση του οικογενειακού εισοδήματός της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lawspot.gr, η ιστορία άρχισε το 2012, όταν η δανειολήπτρια εργαζόταν ως δακτυλογράφος σε εφημερίδα και λάμβανε για ένα χρόνο επίδομα ανεργίας.

Μετά τη λήξη του, εμφανίζεται να μην έχει κανένα εισόδημα ενώ τα εισοδήματα του συζύγου της δεν ξεπερνούσαν τα 660 ευρώ μηνιαίως.

Οι δικηγόροι της τράπεζας από την οποία η γυναίκα είχε λάβει στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο οφειλής 76.000 ευρώ, προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφίες από το προφίλ της στο Facebook, που την έδειχναν να ζει μια άνετη ζωή με το σύζυγο της και να εργάζονται στο Λονδίνο, εδώ και μία τετραετία.

Προσέφυγαν στα δικαστήρια και το Ειρηνοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση της για την υπαγωγή στις διατάξεις του Νόμου 3869 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η δανειολήπτρια θα πρέπει τώρα είτε να ξοφλήσει ολόκληρο το ποσό που χρωστάει, είτε να επιδιώξει ρύθμιση του χρέους απευθείας με την Τράπεζα.

«Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν γιατί οι τράπεζες παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram. Αυτό αμφισβητείται όσον αφορά την νομιμότητά του από τον νομικό κόσμο», τόνισε ο δικηγόρος Γιώργος Νικολόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν έχει επιλέξει το προφίλ του να είναι δημόσιο τότε οι αναρτήσεις του μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστήριο αφού ουσιαστικά η ερμηνεία που δίνουν τα δικαστήρια είναι ότι παραιτείται της προστασίας της ιδιωτικότητας του», εξήγησε ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.