Υφυπουργός Τουρισμού: Σχολή ξεναγών θα ιδρυθεί στην Κέρκυρα

Υφυπουργός Τουρισμού: Σχολή ξεναγών θα ιδρυθεί στην Κέρκυρα

Την ίδρυση σχολής ξεναγών στην Κέρκυρα, σε ένα χρόνο, προανήγγειλε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε αργά το απόγευμα με τη δήμαρχο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

«Ενεργοποιήσαμε, μετά από δέκα χρόνια, ξανά τις σχολές ξεναγών που λειτουργούσαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που πιστεύουμε πάρα πολύ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας λειτουργεί το δεύτερο τμήμα ξεναγών στην Αθήνα και είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουν και άλλες σχολές ξεναγών στην επικράτεια. Είναι κάτι το οποίο συνδέει τον πολιτισμό και τον τουρισμό με την προοπτική της χώρας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ενεργοποιήσαμε τους θεσμούς για να δεσμεύσουμε τα κονδύλια που χρειάζονται για να λειτουργήσουν και άλλες δομές. Έτσι παρότι το υπουργείο έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και στην Κέρκυρα και σκεφτόμασταν εκεί να λειτουργήσουμε τη δομή, η δήμαρχος Κέρκυρας προσφέρθηκε να παραχωρήσει ένα εμβληματικό κτίριο στην πόλη της Κέρκυρας και σκεφτόμαστε εκεί να λειτουργήσουμε τη σχολή ξεναγών . Σε αυτό συνέβαλε και η κα Γκερέκου. Η κυβέρνηση του Κυριάκο Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας σας διαβεβαιώνει ότι την επόμενη χρονιά, θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε τη Σχολή ξεναγών σε εθνικό επίπεδο και όχι τοπικό, όπως ήταν στο παρελθόν, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τονίζω δε ότι ανεξάρτητα από το θεσμικό πλαίσιο που θα αλλάξει και για τις σπουδές στη σχολή ξεναγών, θα προχωρήσουμε σε πλήρη αναβάθμιση, ενώ θα υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, όταν θα λειτουργήσει και στην Κέρκυρα η σχολή, ώστε να υπάρχει πλήρη αναβάθμιση και της δομής αυτής» επεσήμανε ο κ. Κόνσολας.

Συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού με την δήμαρχο Κέρκυρας
Στη συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού και της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας, παραβρέθηκαν , ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Λούλης και η πρόεδρος του ΕΟΤ, ‘Αντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, αντιπεριφερειαρχές Ιονίων νήσων, οι αντιδήμαρχοι του Κεντρικού δήμου καθώς και τουριστικοί παράγοντες του τόπου.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, έγινε αποδέκτης των αιτημάτων της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας μεταξύ των οποίων ήταν η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η άδεια λειτουργίας τουριστικών καταφυγίων, Μπενιτσών και Αλύπας, η τουριστική εκπαίδευση και η δημιουργία σχολής ξεναγών, η συντήρηση του εμβληματικού κτιρίου του Αχιλλείου, η απολαβή εσόδων για το δήμο από το τέλος πολιτισμού-τουρισμού και η μετάβαση του λιμανιού της Κέρκυρας σε Ηome Port για την κρουαζιέρα από transit που είναι σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός Τουρισμού , στο πλαίσιο της σύστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και η πρόεδρος του ΕΟΤ, θα συναντηθούν με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, ενώ θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη συνάντηση εργασίας με τους παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς και ενώσεις της περιοχής. Το κλιμάκιο του υπουργείου θα συναντηθεί και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και υπηρεσιακούς φορείς του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας στο Νέο Λιμάνι. Ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί και το Δημόσιο ΙΕΚ Κέρκυρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.