ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκινά τον Ιανουάριο η δίκη των υπευθύνων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Ξεκινά τον Ιανουάριο η δίκη των υπευθύνων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Στις 24 Ιανουαρίου προσδιορίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, το 2017 που στοίχησαν τη ζωή σε 24 συνανθρώπους μας.

Η δίκη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος πολιτικής αγωγής συγγενών 8 εκ των θυμάτων «προσδιορίστηκε να εκδικαστεί, μετά την μετατροπή των αδικημάτων σε πλημμελήματα με τον νέο Ποινικό Κώδικα».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι ως συνήγορος πολιτικής αγωγής «θα παραστεί προς υποστήριξη των κατηγοριών, στις οποίες επιτρέπεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα παράσταση πολιτικής αγωγής».

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος εις βάρος εννέα προσώπων. Μεταξύ των προσώπων που διώκονται είναι η πρώην περιφερειαρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων κ.ά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά κατά περίπτωση, στα εξής αδικήματα: πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία δια παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματική βλάβη δια παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση δια παραλείψεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.