Ενετικό λιμάνι Χανίων: Το «πειρατικό» ιστιοφόρο που μαγνήτισε τα βλέμματα όλων (φωτο)

Ενετικό λιμάνι Χανίων: Το «πειρατικό» ιστιοφόρο που μαγνήτισε τα βλέμματα όλων (φωτο)

Ένα «πειρατικό» ιστιοφόρο, πιστό αντίγραφο πλοίου του 18ου αιώνα μαγνήτισε τα βλέμματα όλων στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Πρόκειται για πιστό αντίγραφο του «La Grace», ένα τσέχικο ιστιοφόρο με δύο κατάρτια.

Το La Grace ήταν σκάφος του Τσέχου ναύτη Augustin Herman, ο οποίος ξεκίνησε τη ναυτική του πορεία στην Ολλανδική εταιρεία των Δυτικών Ινδίων, αργότερα όμως έγινε κουρσάρος, σπουδαίος πολιτικός και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καπνού στην Αμερική.

Το La Grace ήταν το πιο διάσημο κουρσάρικο καράβι στους πρώτους χρόνους της ιστορίας της Αμερικής. Κάθε χρόνο αναχωρούσε για την Καραϊβική όπου, με άδεια του κυβερνήτη, ασκούσε καταδρομές κατά των εχθρικών πλοίων.

Το La Grace χτίστηκε στα έτη 2008 – 2010 από μια ομάδα εθελοντών από την Τσεχία και τη Σλοβακία σε ένα αιγυπτιακό ναυπηγείο στο Σουέζ με παραδοσιακές τεχνικές. Το σκάφος σχεδιάστηκε από τους ιδιοκτήτες του (Josef Dvorsky και Daniel Rosecky) σύμφωνα με τα τεχνικά σχέδια που δημοσιεύθηκαν το 1768 στην Architectura navalis mercatoria του Σουηδικού ναυάρχου Fredrik Henrik af Chapman.

To πλοίο διαθέτει 37 κουκέτες για το πλήρωμά και τους επισκέπτες και ταξιδεύει όλο το χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβάκικης Δημοκρατίας, καθώς και η αναβίωση της ναυτικής ιστορίας στην κεντρική Ευρώπη, ενώ μάλιστα δίνεται η ευκαιρία σε νέους να εξασκήσουν τη ναυτική τέχνη αλά παλαιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.