ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτός είναι ο λόγος που δεν χαμογελούσε κανείς στις παλιές φωτογραφίες

Αυτός είναι ο λόγος που δεν χαμογελούσε κανείς στις παλιές φωτογραφίες

Όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει ότι στις παλιές φωτογραφίες οι «εικονιζόμενοι», είχαν σοβαρές εκφράσεις και σχεδόν κανένας δεν χαμογελούσε. Γνωρίζετε γιατί συνέβαινε αυτό;

Για να καταλάβουμε το γιατί γινόταν αυτό πρέπει να καταλάβουμε πως η παλιές φωτογραφικές κάμερες είχαν αρκετές διαφορές σε σύγκριση με τις σημερινές. Μια κύρια διαφορά ήταν ο χρόνος που χρειαζόταν για να τραβηχτεί μια φωτογραφία.

Έπαιρνε πολύ ώρα η απαθανάτιση της στιγμής από τον τότε φωτογραφικό φακό. Για το διάστημα αυτό έπρεπε οι άνθρωποι να είναι σχετικά ακίνητοι. Έτσι προσπαθούσαν οι άνθρωποι να παγώσουν την έκφραση του προσώπου τους.

Η φωτογραφία ήταν κάτι που στην τότε εποχή ήταν αρκετά σπάνιο και ακριβό. Έτσι για πολλούς ανθρώπους ήταν μια στιγμή μοναδική και θα ήθελαν η φωτογραφία τους να μην καταστραφεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, το να ποζάρουν στην κάμερα δεν φαινόταν διαφορετικό από το να ποζάρουν σε ένα ζωγράφο για το πορτραίτο τους. Απλά ήταν φθηνότερο και πιο γρήγορο, κάτι που σήμαινε ότι έτσι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα τους εαυτού τους ακόμη και εκείνοι που δεν μπορούσαν να ποζάρουν για έναν πίνακα- πορτραίτο. Όμως, ο κόσμος το αντιμετώπιζε με την ίδια σοβαρότητα. Έτσι μπορούμε να συμπεράνουμε πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ήταν τόσο θλιμμένοι όσο φαινόντουσαν στα πορτρέτα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.