ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλία: Ολοκληρώθηκε η δίκη του παιδόφιλου ιερέα

Γαλλία: Ολοκληρώθηκε η δίκη του παιδόφιλου ιερέα

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του πρώην ιερέα Μπερνάρ Πρεϊνά.

Ο εισαγγελέας της Λυών ζήτησε την οκταετή κάθειρξη του πρώην ιερωμένου που κατηγορείται για παιδοφιλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euronews.com.

Συγκεκριμένα, ο Πεϊνά κατηγορείται ότι την περίοδο από το 1971 μέχρι και το 1991, κακοποίησε σεξουαλικά μικρούς προσκόπους, ενώ ο δικηγόρος του έχει δηλώσει ότι παραδέχτηκε τις πράξεις του.
Η υπόθεση κατά του Πρεϊνά βγήκε στην επιφάνεια το 2015, όταν τα θύματά του αποφάσισαν να τον καταγγείλουν.

“Ο εισαγγελέας έλαβε υπόψιν τον πόνο των θυμάτων και έκανε σαφές στον κατηγορούμενο πως έχει τεράστια ευθύνη για όλα όσα βιώσαμε από αυτόν και για την υπόλοιπη ζωή μας. Αναμένω λοιπόν τη μέγιστη ποινή και αυτός να κάτσει να σκεφτεί όλα όσα έκανε”, δήλωσε ο Άντονι Γκουρ, θύμα του Πρεϊνά.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 16 Μαρτίου. Ο Εισαγγελέας έκανε λόγο για μία περίεργη υπόθεση, όπου ο Πρεϊνά έφτιαξε το δικό του σύστημα για να ικανοποιεί τις ορμές του σε βάρος μικρών παιδιών.

“Ο Εισαγγελέας θεώρησε πως η σοβαρότητα των γεγονότων, ακραία σε αριθμό και συνέπειες, ήταν σημαντικότερη όλων. Ο χρόνος, η ηλικία του κατηγορουμένου και η ομολογία του έπαιξαν μικρό ρόλο μπροστά στη σοβαρότητα των εγκλημάτων”, δήλωσε ο Ζαν Μπουντό, δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του Εισαγγελέα, λέγοντας ότι ο πρώην ιερέας έχει ήδη τιμωρηθεί αρκετά.

“Πιστεύω πως αυτός ο άνθρωπος βιώνει την απόλυτη μοναξιά. Είναι μόνος με τον εαυτό του, το παρελθόν, τα εγκλήματά του και αν επιστρέψει στην κοινωνία είναι ίσως η ευκαιρία του να αλλάξει”, είπε ο Φρεντερίκ Ντογιέζ, δικηγόρος του Πρεϊνά.

Ο Μπερνάρ Πρεϊνά είναι πλέον 74 ετών και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 1971 έως το 1991.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τέλος της δίκης ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά του και την Καθολική εκκλησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.