ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι κάνεις όταν δεν σου αρέσει πλέον η εμφάνιση του συντρόφου σου

Τι κάνεις όταν δεν σου αρέσει πλέον η εμφάνιση του συντρόφου σου

Πολλά ζευγάρια έχουν αυτό το δίλημμα στις σχέσεις τους, κυρίως όταν ο σύντροφος «αφήνει τον εαυτό του».

Μη νιώθεις άσχημα με εσένα από τη στιγμή που τα γούστα σου είναι πολύ συγκεκριμένα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι μπορείς να μιλάς χωρίς σεβασμό και όπως να ‘ναι. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαιότητα στο θέμα του σεβασμού.

Πήρε κιλά;

Αν ο σύντροφός σου ήταν στις αρχές λεπτός και κατέληξε να έχει πάρει περισσότερα από 50 κιλά, είνναι λογικό αν δεν είναι στα γούστα σου αυτού του είδους οι σωματότυποι, να μη νιώθεις τα ίδια που ένιωθες.

Τα γούστα είναι δικαίωμα του καθενός και έχουν άμεση σχέση με την αυτοδιάθεση. Αν αυτοδιάθεση του σώματος του συντρόφου σου ήταν να πάρει κιλά επειδή έτσι ήθελε, καλά έκανε. Δε θα του πεις εσύ πώς να είναι το σώμα του.

Δε μπορεί όμως ούτε ο ίδιος να σου πει ότι πρέπει να του αρέσεις όπως κι αν είναι. Η έννοια της αυτοδιάθεσης άλλωστε δεν αφορά μόνο τη μια περίπτωση, αφορά και εσένα. Και είναι δικαίωμά σου να μη θες να συνεχίσεις να είσαι μαζί του ακόμη και για αυτόν τον λόγο.

Σεβασμός

Το ότι εσένα πλέον δε σου αρέσει το ίδιο δε σημαίνει ότι θα του μιλήσεις απότομα, ή θα σχολιάσεις το σώμα του κάνοντάς τον να νιώθει άσχημα. Μην ξεχνάς ότι είναι ο σύντροφός σου και υποτίθεται πώς τον αγαπάς.

Αν τον αγαπάς λοιπόν εξήγησέ του με ήρεμο και όμορφο τρόπο ότι έχεις άλλα γούστα και ότι αυτός πλέον δεν στα καλύπτει. Δε γίνεται να μη στεναχωρηθεί. Σίγουρα όμως είναι καλύτερο να το πεις με τέτοιον τρόπο, παρά να μιλήσεις με αγένεια και πόσο μάλλον με προκατάληψη.

Ειδικά αν μιλήσεις με προκατάληψη αυτό λέει πολλά για εσένα την ίδια τελίκά και όχι για το άλλο άτομο, που για τους δικούς του λόγους πήρε παραπάνω κιλά, έκανε άσχημο κούρεμα, έβαλε άσχημα γυαλιά κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επομένως αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, συζήτησέ το μαζί του. Πες του τις σκέψεις του. Να είσαι ειλικρινής απέναντί του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.