Πάτησες τα 40; – Αυτά είναι 20 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Πάτησες τα 40; – Αυτά είναι 20 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Πάτησες τα 40 όμως μέσα σου νιώθεις ακόμα 20αρης; Αρνείσαι να αναλάβεις ευθύνες και νοσταλγείς τα φοιτητικά σου χρόνια; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα, ένας κατάλογος με 20 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις μετά τα 40.

Φτάνοντας λοιπόν στα 40, σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις κάποια πράγματα που έκανες τις δύο προηγούμενες δεκαετίες της ζωής σου, όπως το να μένεις ακόμα στο σπίτι των γονιών σου (ήδη έπρεπε να είχες φύγει πριν από τα 30) ή να τρως πίτσα για πρωινό. Αυτά είναι αποδεκτά όταν έχεις τελειώσει το πανεπιστήμιο και είσαι σε “φάση” που ψάχνεις να δεις τι θα κάνεις με την ζωή σου, αλλά όχι όταν είσαι 40 χρονών.

1. Να ζεις στο σπίτι των γονιών σου
Στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο περίεργο να ζεις στο σπίτι των γονιών σου ακόμα και όταν είσαι 30+, αλλά αν θέλεις να θεωρείσαι σοβαρός και ανεξάρτητος ενήλικας, ξεκουμπίσου από το παιδικό σου δωμάτιο. Τώρα!

2. Να φοράς το καπελάκι του μπέιζμπολ ανάποδα
Αν γυρίσεις το καπελάκι ανάποδα, το πιο πιθανό είναι να μοιάζεις με έναν ενήλικα που προσπαθεί να μοιάζει με παιδάκι. Είναι κάτι αντίστοιχο με τους 60αρηδες που αγοράζουν μια Porsche και μάλιστα κάμπριο!

3. Να φοράς «φθηνιάρικο» ρολόι
Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και αγόρασε ένα αξιοπρεπές ρολόι. Δεν χρειάζεται να είναι Omega Seamaster ή Rolex, άλλα κάτι κομψό, διακριτικό και που να μπορεί να φορεθεί με ένα κοστούμι.

4. Να ζεις σε ένα βαν
Είπαμε να μην ζεις στο σπίτι των γονιών σου, αλλά όχι να πας να μείνεις και σε βαν!

5. Να έχεις συγκάτοικο
Σταμάτα να νομίζεις ότι παίζεις στα «Φιλαράκια» ή ότι είσαι ακόμα φοιτητής, και νοίκιασε ένα σπίτι μόνος σου.

6. Να οδηγάς πατίνι
Ναι ξέρουμε, είναι ωραίο για μικρές αποστάσεις, φιλικό προς το περιβάλλον και… όλες αυτές τις μπούρδες που λένε οι ενήλικες που οδηγούν πατίνι, επειδή δεν τους πήραν οι γονείς τους ένα όταν ήταν μικροί.

7. Να φοράς πάρα πολύ στενό τζιν
Εκτός αν έχεις μακρύ μαλλί, το φοράς με μπλουζάκι Iron Maiden και σταράκια. Πλάκα κάνουμε!

8. Να τρως πίτσα για πρωινό
Όσο νόστιμα και αν σου φαίνονται τα χθεσινά σου αποφάγια, θα σε συμβουλεύαμε να τα παραλείψεις και να φας ένα πρωινό σαν άνθρωπος (και δεν εννούμε μίλκο με τυρόπιτα).

9. Να ακολουθείς τους φίλους των παιδιών σου στο Instagram
Εκτός του ότι θα γίνεις ρεζίλι, μπορεί να θεωρηθείς και ανώμαλος.

10. Να ποστάρεις selfie
Συνεχίζουμε με τα social media, και σε συμβουλέυουμε να μην ποστάρεις selfie, γιατί είναι περισσότερο αστείο παρά χαριτωμένο.

11. Να αγοράζεις φθηνό αλκοόλ
Όταν ήσουν φοιτητής και δεν είχες λεφτά, είναι λογικό να αγόραζες το πιο φθηνό κρασί που έβρισκες στο σούπερμαρκετ, τώρα όμως σε καμια περίπτωση δεν είναι αποδεκτό.

12. Να παίζεις PlayStation όλο το βράδυ
Εντάξει, τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πλάκα και σε χαλαρώνουν για μερικές ώρες το Σαββατοκύριακο, όχι όμως να γυρίζεις σπίτι από την δουλειά τις καθημερινές, και να ξημερώνεσαι με το μπλιμπλίκι στο χέρι!

13. Να κάνεις παρκούρ
Αυτό το βάλαμε περισσότερο για να γελάσουμε. Σιγά μην πας να κάνεις παρκούρ στα 40!

14. Να οδηγείς «φτιαγμένο» αυτοκίνητο
Θα θυμίζεις έναν άμυαλο 25χρονο που κάνει κόντρες στα Λιμανάκια.

15. Να φοράς σαγιονάρες οπουδήποτε αλλού εκτός από την παραλία
Δεν είσαι αμερικανο-βλαχο-σελέμπριτι που κάνει ότι γουστάρει. Γι’ αυτό τις χαβαγιάναζ σου στην παραλία ή την πισίνα.

16. Να μην βάζεις αντιηλιακό
Αν δεν θες να μοιάζεις σαν σταφίδα στα 70 σου, καλό είναι να το χρησιμοποιείς.

17. Να μένεις σε μια σχέση που δεν έχει μέλλον
Δεν έχει σημασία αν είσαι με το Μαράκι εδώ και 5 χρόνια. Τώρα είναι η σωστή στιγμή για να διαπιστώσεις αν σε καλύπτει αυτή η σχέση ή θέλεις να προχωρήσεις παρακάτω.

18. Να αγοράζεις ρούχα που δεν εφαρμόζουν σωστά
Δεν έχει σημασία πόσο ακριβά πλήρωσες ένα κοστούμι, αυτό που έχει σημασία είναι να σου εφαρμόζει σωστά. Το ίδιο ισχύει για όλα σου τα ρούχα.

19. Να φοράς φθηνή κολώνια
Ένα άρωμα πρέπει να είναι η σφραγίδα σου, γι’αυτο θα πρέπει να το επιλέξεις με προσοχή και να μην σε νοιάζει αν πρέπει να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

20. Να κάνεις πράγματα για να δείξεις σε μικρότερους ότι «ακόμα το έχω»
Αυτά συμπεριλαμβάνουν αντοχές σε αλκοόλ, ξενύχτια, σπορ, κτλ. Όχι φίλε δεν το έχεις, και δεν χρειάζεται σε κανέναν να αποδείξεις ότι το έχεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.