ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βόλος: Απομάκρυναν 40(!) τόνους λίπους από το αποχετευτικό σύστημα – Είχε βουλώσει

Βόλος: Απομάκρυναν 40(!) τόνους λίπους από το αποχετευτικό σύστημα – Είχε βουλώσει

Οι δημοτικές υπηρεσίες του Βόλου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ανακάλυψαν πως στις αποχετεύσεις της πόλης υπήρχαν 40 τόνοι λίπος!

Απίστευτη αλλά αληθινή είναι η ποσότητα λίπους που ανακάλυψαν στο δίκτυο των φρεατίων αποχέτευσης ακαθάρτων, οι Υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), όταν ολοκλήρωσαν τις εργασίες καθαρισμού και απολίπωσης.

Μέσα σε μόλις τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα του κέντρου της πόλης, μεταξύ της λεωφόρου Δημητριάδος, των καθέτων οδών Κουμουνδούρου και Γαμβέτα και της οδού Αλεξάνδρας, στα φρεάτια υπήρχαν δεκάδες τόνοι σφηνωμένου λίπους από την καθημερινή δραστηριότητα σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αντλήθηκαν από το δίκτυο περίπου 40 τόνοι λίπους και αποδόθηκε στο δίκτυο η πραγματική δυνατότητα λειτουργίας, όσον αφορά την απορροφητικότητα του.

Οι τεράστιες ποσότητες λίπους που είχαν επικαθήσει στα φρεάτια και δυσκόλευαν τη λειτουργία τους, αφαιρέθηκαν και για την απομάκρυνσή τους χρειάσθηκαν τρία φορτηγά του δήμου, με ωφέλιμο φορτίο άνω των 15 τόνων, ώστε να μεταφερθούν προς βιολογική επεξεργασία στους ειδικούς χώρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την προσεχή εβδομάδα στην περιοχή του κέντρου του Βόλου, που περικλείεται από τις οδούς Δημητριάδος, Κουμουνδούρου, Αργοναυτών και Γαμβέτα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των επικαθήσεων λιπών στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, με έγχυση μικροοργανισμών, σε συνεργασία με πολλά καταστήματα εστίασης που βρίσκονται και λειτουργούν στα οικοδομικά τετράγωνα όπου θα γίνουν οι απολιπώσεις επί του δικτύου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.