ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πόλεμος ανάμεσα σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Καταγγελίες για ΜΑΤ, εργοδότες και κυβερνητικές παρεμβάσεις

Πόλεμος ανάμεσα σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Καταγγελίες για ΜΑΤ, εργοδότες και κυβερνητικές παρεμβάσεις

Σε ανοιχτή σύγκρουση έχει εξελιχθεί η διαμάχη μεταξύ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το 37ο Συνέδριο της πρώτης (σ.σ. ΓΣΕΕ) στις 25 Φεβρουαρίου του 2020.

Σε μία οργισμένη ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για «συνέδριο παρωδία», ενώ κατήγγειλε τον αντεργατικό ρόλο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Παράλληλα, ζήτησε τη διεξαγωγή «γνήσιου συνεδρίου, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία».

Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση ότι «φέρει μεγάλη ευθύνη», καθώς δεν έχει «καμιά δουλειά να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών» τόνισε, παράλληλα.
Κήρυξε, μάλιστα, «διευκολυντική στάση εργασίας» για την ίδια ημέρα (σ.σ. 25 Φεβρουαρίου) και απηύθυνε κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καβούρι, έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ – η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ – ζητώντας τη διεξαγωγή συνεδρίου στα πρότυπα του Εργατικού Κέντρου Αθηνών.

Η απάντηση της ΓΣΕΕ
Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ εξέφρασε «βαθύτατη θλίψη» για το γεγονός ότι «μια ομάδα προθύμων, προσχωρεί στη στρατηγική του ΠΑΜΕ για την ολοκληρωτική διάλυση των συνδικάτων»

​Στο ίδιο μήκος κύματος, έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή», ενώ υποστήριξε πως το συνέδριο της ΓΣΕΕ αποτελεί «δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα» και πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα και δεν θα μπορέσει να το παρεμποδίσει με τη βία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ – τέτοιο περιεχόμενο ούτε το ΠΑΜΕ δεν τόλμησε να συντάξει – αποτυπώνει το πραγματικό πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της, που πρωτίστως ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος θα πρέπει να επιλύσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.