ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Δ. Γιγαντάκη για τον 9χρονο που υπέστη bullying επειδή έχει νανισμό! (βίντεο)

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Δ. Γιγαντάκη για τον 9χρονο που υπέστη bullying επειδή έχει νανισμό! (βίντεο)

Τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με έναν 9χρονο από την Αυστραλία που δέχθηκε bullying εξαιτίας του νανισμού. Ο μικρούλης φαίνεται να ζητάει από την μάνα του μαχαίρι να αυτοκτονήσει και σπαράζει στο κλάμα.

Ο μικρούλης ράγισε καρδιές στο βίντεο που δημοσιοποίησε η μητέρα του θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο τα αποτελέσματα που έχει το bullying.

Διάσημοι καλλιτέχνες, πολιτικοί και εκπρόσωποι του αθλητισμού στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης στο παιδί.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο κωμικός Μπραντ Γουίλιαμς ο οποίος έχει γεννηθεί με νανισμό συγκέντρωσε το ποσό των 130.000 δολαρίων ώστε το παιδί με τη μητέρα του να πάνε διακοπές στην Ντίσνεϊλαντ.

Ο Έλληνας κωμικός ηθοποιός, Δήμος Γιγαντάκης, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, με αφορμή το σπαρακτικό βίντεο του 9χρονου Κουάντεν, έστειλε το δικό του μήνυμα στους διαδικτυακούς του φίλους μιλώντας για το πώς βίωσε ο ίδιος τη διαφορετικότητα του ως παιδί αλλά και ως ενήλικος.

«Ευχαριστώ και πάλι όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου, ιδίως στην παιδική μου ηλικία, αλλά και σαν ενήλικας, που δεν επέτρεψαν ποτέ να ξεπεράσω τα όρια απόγνωσης, όταν είχα να αντιμετωπίσω τέτοιους είδους καταστάσεις, από τη στάση του έξω κόσμου για την διαφορετικότητα μου και λυπάμαι που στην σημερινή εποχή δεν υπάρχουν άνθρωποι να στηρίξουν ένα παιδί σαν αυτό και δεν πιστεύω ότι είναι το μοναδικό που έχει αυτή την αντιμετώπιση» έγραψε στην ανάρτηση του.

Ο ηθοποιός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 εξήγησε γιατί νιώθει ευλογημένος αλλά έκανε και την πρόταση του για το ποια θεωρεί λύση στο πρόβλημα του bullying.

«Έχω να πω ότι νιώθω ευλογημένος και τυχερός που μεγάλωσα σε εποχές που υπήρχαν άνθρωποι σαν και αυτούς που είχα πάντα στη ζωή μου και στο πλευρό μου που δεν επέτρεπαν να συμβούν αυτά τα συναισθήματα και να φτάσω σε αυτό το σημείο που φτάνουν τα παιδιά της σημερινής εποχής όπως αυτό το παιδί που είδαμε στο βίντεο γιατί δεν είναι μόνο αυτού του είδους η αναπηρία, αυτού του είδους η διαφορετικότητα, είναι χίλιες δυο άλλες περιπτώσεις που δεν βγαίνουν προς τα έξω αλλά ειλικρινά λυπάμαι που σε αυτή την εποχή δεν υπάρχουν άνθρωποι να στηρίξουν αυτή τη κατάσταση.

Σίγουρα λόγω του διαδικτύου είναι πιο έντονες οι καταστάσεις αλλά πάντα υπάρχει το bullying στη ζωή και είναι πώς το αντιμετωπίζουμε και τι ανθρώπους έχουμε δίπλα μας.

Γιατί οι περισσότεροι καθόμαστε στον καναπέ, βλέπουμε τα βίντεο και το μόνο που κάνουμε είναι σχόλια, και δεν κάνουμε πράξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρέπει και τα άλλα παιδιά να βοηθήσουν σε αυτή τη κατάσταση. Πρέπει να οργανωθούν οι χώρες να δημιουργήσουν ένα σωματείο με εθελοντές, με ανθρώπους με ευαισθησίες και να βοηθήσουν και να επεμβαίνουν. Να βρίσκουν τους εκπαιδευτικούς, τους ανθρώπους που βρίσκονται στον χώρο που γίνεται το bullying και αν δουν ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα να πιάνουν τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που ασκούν bullying. Αν δεν έχουν αποτέλεσμα ούτε τότε να πηγαίνουν στις Αρχές» ανέφερε ο Δήμος Γιγαντάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.