Δήμος Πατρέων: Ακυρώθηκαν και επίσημα όλες οι εκδηλώσεις για το φετινό καρναβάλι

Δήμος Πατρέων: Ακυρώθηκαν και επίσημα όλες οι εκδηλώσεις για το φετινό καρναβάλι

Την εισήγηση του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, για ακύρωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στην πόλη, μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης περί ματαίωσης των σχετικών εκδηλώσεων για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης των πολιτών από τον κορονοϊό, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης.

Μάλιστα, το «παρών» έδωσαν ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, καθώς και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ. για τον ιό.

Στο μεταξύ, με αφορμή για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής νομού Αχαΐας, Σπύρος Στεργίου, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «εμείς ως σύλλογος καταστημάτων εστίασης και αναψυχής νομού Αχαΐας, λέμε ότι πάνω απ΄ όλα είναι η υγεία των πολιτών».

Όμως, όπως τόνισε, «η Πάτρα έχει υποστεί ένα σοκ, αφού περίμενε το τετραήμερο της Αποκριάς, για να πάρουν μία οικονομική ανάσα οι επιχειρήσεις», επισημαίνοντας ότι «στην πόλη λειτουργούν 2.000 καταστήματα εστίασης και αναψυχής και συνολικά στην Αχαΐα 3.000, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά φθάνουν περίπου τους 30.000».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Στεργίου, «ο σύλλογός μας αποφάσισε να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας και υγιεινής μέσα στα καταστήματα, ώστε πελάτες και εργαζόμενοι να αισθάνονται πιο ασφαλείς». Επίσης, είπε ότι «θα ζητήσουμε να υπάρξουν ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων απέναντι στο κράτος και τις τράπεζες, μέχρι να πάρει τέλος όλη αυτή η περιπέτεια με τον κορονοϊό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αναμένουμε ακυρώσεις από οργανωμένες εκδρομές ανθρώπων, όπου η ηλικία τους είναι άνω των 50 ετών».

Όσον αφορά στους μεμονωμένους επισκέπτες, σημείωσε ότι «είναι πιθανόν να υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις». Επίσης, ανέφερε ότι «θα υποστούμε οικονομική ζημιά, όπως και κάθε επιχείρηση εστίασης και αναψυχής, αφού ο κλάδος είχε προετοιμαστεί για να υποδεχθεί χιλιάδες κόσμου». Ακόμη, ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος επεσήμανε πως «όταν υπάρχουν θέματα υγείας και ασφάλειας των πολιτών, αυτά προέχουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.