ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι σημάνει απαγόρευση κυκλοφορίας – Πως θα αλλάξουν οι ζωές μας σε μια τέτοια περίπτωση

Τι σημάνει απαγόρευση κυκλοφορίας – Πως θα αλλάξουν οι ζωές μας σε μια τέτοια περίπτωση

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εβδομάδας που μας πέρασε, φαίνεται πως μια μερίδα συμπολιτών μας αγνοεί τις οδηγίες για άσκοπες μετακινήσεις και επιλέγει να μετακινηθεί σε πόλεις και χωριά της Περιφέρειας. Αυτό, φυσικά, εμπεριέχει τον κίνδυνο μεταφοράς του κορωνοϊού σε χωριά και νησιά, όπου οι δομές είναι αδύνατον να περιθάλψουν τέτοια περιστατικά.

Τα παραπάνω έχουν θορυβήσει τα συναρμόδια υπουργεία και έτσι οι τελευταίες εισηγήσεις των ειδικών περιλαμβάνουν σενάρια απαγόρευσης κυκλοφορίας στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Πόσο θα δυσκολέψει τη ζωή μας και γιατί είναι καλό να λάβουμε τα μέτρα μας, εμείς πρώτα, σαν σκεπτόμενοι και υπεύθυνοι πολίτες;

Ας δούμε ορισμένους από τους περιορισμούς που ισχύουν σε Γαλλία και Ισπανία. Εκεί, η κυκλοφορία στους δρόμους επιτρέπεται μόνο για τις παρακάτω περιπτώσεις και ο πολίτης φέρει μια υπεύθυνη δήλωση που μπορεί να του ζητηθεί ανά πάσα στιγμή από τους αστυνομικούς που περιπολούν:

  • Για εργασία που αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι
  • Για αγορές σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή ανεφοδιασμό σε πρατήριο καυσίμων
  • Για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο
  • Για ατομική άσκηση μικρής διάρκειας
  • Για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του

Σε κάθε άλλη περίπτωση άσκοπης μετακίνησης υπάρχουν ποινικές διώξεις και χρηματικό πρόστιμο.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι συνεχής στους δρόμους και ελέγχει όλα τα οχήματα και τους πεζούς, επιβάλλοντας και τα ανάλογα πρόστιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη δήλωση, την οποία μπορεί να την κατεβάσει από το διαδίκτυο, ο πολίτης επιλέγει την περίπτωση που του αντιστοιχεί και οφείλει να την φέρει συνεχώς μαζί του και να την επιδείξει σε κάθε έλεγχο της Αστυνομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.