ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η κόρη του «ασθενή μηδέν» στην κλινική Ταξιάρχαι: «Συνόδευσα τον πατέρα μου μέσα στο ασθενοφόρο»

Η κόρη του «ασθενή μηδέν» στην κλινική Ταξιάρχαι: «Συνόδευσα τον πατέρα μου μέσα στο ασθενοφόρο»

Για την περιπέτεια του πατέρα της, ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊό και αποτελεί τον “ασθενή μηδέν” στην ιδιωτική κλινική “Ταξιάρχαι”, μίλησε η κυρία Μαρία στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Αρχικά θεωρούσαμε ότι τα συμπτώματα που είχε ο πατέρας μου συνδέονταν με τα υποκείμενα νοσήματα του. Άρχισαν το Σάββατο του Λαζάρου και νομίζαμε ότι ήταν το ΧΑΠ”. Να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της κυρίας Μαρίας, επίσης είναι θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται. Η ίδια υποβλήθηκε σε τεστ, όταν ο άντρας της εισήχθη στο νοσοκομείο, και ήταν αρνητική, αλλά πλέον φοβάται μήπως κόλλησε από τον πατέρα της.

Μάλιστα, η ίδια είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου πως συνόδευσε τον πατέρα της μέσα στο ασθενοφόρο μέχρι το νοσοκομείο, φορώντας μόνο τη μάσκα και τα γάντια της, και χωρίς να βάλει ειδική στολή.

Ο “ασθενής μηδέν” επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ. Τρίτη, τη Μ. Πέμπτη και το Μ. Σάββατο, έχοντας υψηλό πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Παρά το γεγονός ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία των ασθενών και τη αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, προβλέπει στενό έλεγχο της υγείας των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, τακτική θερμομέτρησή τους, αλλά και διαρκή επιφυλακή του προσωπικού για τυχόν συμπτώματα, ο ασθενής διέφυγε της ιατρικής επιτήρησης, άγνωστο για ποιο λόγο. Έτσι, δεν απομονώθηκε από την Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή την πρώτη μέρα που βρέθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, έχοντας συμπτώματα της νόσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μεγάλο Σάββατο, όπου πλέον ο ασθενής ήταν φοβερά καταβεβλημένος, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία θώρακος, όπου εκεί αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε υποστεί στους πνεύμονές του από τη νόσο COVID-19. Τελικά διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε απομόνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.