ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ποια καραντίνα και ποια μέτρα; Νέα γλέντια με αρνιά και χορούς από τους Ρομά

Ποια καραντίνα και ποια μέτρα; Νέα γλέντια με αρνιά και χορούς από τους Ρομά

Απίστευτες εικόνες από γλέντι Ρομά χθες στην Αλεξάνδρεια και Ηράκλεια Σερρών. Έψησαν αρνιά, χόρεψαν όλα μαζί, προκάλεσαν συνωστισμό και μετά ανέβασαν τα βίντεο στο Tik Tok.

Πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί προστάτη των τσιγγάνων και γι αυτό το λόγο, τον τιμούν ιδιαίτερα, στήνοντας τρικούβερτα γλέντια. Για τους Ρομά, η καραντίνα, τα περιοριστικά μέτρα, τα πρόστιμα, οι απαγορεύσεις και η εξάπλωση της πανδημίας δεν θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο για το « Εντερλέζι», το καλωσόρισμα της άνοιξης που συμπέφτει με τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου.

Η γιορτή απαιτεί το ψήσιμο αρνιών και τις ορχήστρες να παίζουν μουσική, στα ποτήρια να ρέει άφθονο το κρασί και τις τσιγγανοπούλες να χορεύουν ασταμάτητα μέχρι το άλλο πρωί.

Έτσι χθες το μεσημέρι τις συνοικίες των Ρομά στην Αλεξάνδρεια και Ηράκλεια Σερρών έβαλαν τις σούβλες από τα ξημερώματα, την μουσική στη διαπασών, έστησαν τραπέζια εντός και εκτός των σπιτιών και άρχισαν να γλεντούν δίχως αύριο, σα να μην είχε φτάσει σε αυτή τη χώρα η πανδημία του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπειτα, οι νεότεροι, ανέβασαν στιγμιότυπα από τα ξέφρενα γλέντια στο Tik Tok, προκειμένου να τους επιδοκιμάσουν οι φίλοι τους, που για ακόμα μια φορά τίμησαν την μεγάλη τους γιορτή και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.