ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Θεσσαλονίκη: Η απαγόρευση κυκλοφορίας έβγαλε τα ποντίκια στους δρόμους

Θεσσαλονίκη: Η απαγόρευση κυκλοφορίας έβγαλε τα ποντίκια στους δρόμους

Η εικόνα ενός ποντικιού εντός του αστικού ιστού δεν είναι ασυνήθιστη, ωστόσο, η εμφάνιση πολλών αποτελεί πρόβλημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των τρωκτικών που καταγράφεται αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη είναι αυξημένος σε σχέση με αντίστοιχα διαστήματα άλλων ετών.

Την παρουσία πολλών ποντικιών το τελευταίο διάστημα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, επισημαίνοντας ότι το περασμένο φθινόπωρο είχαν καθαριστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου οι υπόνομοι.

«Έχουμε ένα κονδύλι περίπου 25.000 ευρώ για κουνούπια, μυοκτονίες και απολυμάνσεις και, παρότι το θέμα των μυοκτονιών ανήκει στην Περιφέρεια, θα προτείνω στον δήμαρχο να προχωρήσουμε σε μυοκτονίες» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Στο φαινόμενο αναφέρεται και ο ιδιοκτήτης εταιρείας μυοκτονιών, Παναγιώτης Βογιατζής, προσθέτοντας μάλιστα ότι σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται σημαντική αύξηση.

Ο κ. Βογιατζής αποδίδει, στο sputnik, την εμφάνιση μεγάλου πληθυσμού ποντικιών κυρίως στην πολυήμερη καραντίνα για τον κορονοϊό, που είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση κυκλοφορίας και την ελάχιστη κίνηση ανθρώπων και οχημάτων.

«Υπάρχει μια αυξημένη ζήτηση από τους πολίτες για μυοκτονίες. Αλλά εξηγείται εύκολα. Μετά από όλη αυτή την περίοδο της καραντίνας με την πολύ μικρή κίνηση που υπήρχε στους δρόμους, όλα τα πλάσματα και τα τρωκτικά, τα παράσιτα και τα ζώα βρίσκουν περισσότερο χώρο και κινούνται πιο άνετα» εξήγησε ο κ. Βογιατζής.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος εμφάνισής τους:

«Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τα καταστήματα εστίασης που ήταν κλειστά για μήνες. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν λιγότερα αποφάγια και λιγότερα σκουπίδια στους κάδους» είπε ο κ. Βογιατζής εννοώντας ότι τα ποντίκια έπρεπε να ψάξουν πιο πολύ για να βρουν φαγητό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, να σημειωθεί ότι μια μυοκτονία σε μια πολυκατοικία κοστίζει από 30 ευρώ έως τα 100 ευρώ ανάλογα το εύρος εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.