ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτοί είναι οι δύο ποδηλατόδρομοι που θα κατασκευαστούν στην Αθήνα – Δείτε τους χάρτες (φωτό)

Αυτοί είναι οι δύο ποδηλατόδρομοι που θα κατασκευαστούν στην Αθήνα – Δείτε τους χάρτες (φωτό)

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, η κυβέρνηση αποφάσισε για την ολοκλήρωση της ποδηλατικής γραμμής Φαλήρου – Κηφισιά, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τους χάρτες με τους δύο ποδηλατοδρόμους που θα κατασκευαστούν.

Τα σχέδια για την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων έκανε γνωστά νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την εκδήλωση ποδηλατικής βόλτας που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην πλατεία Κοτζιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Πρόκειται για:

  • Τον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Κηφισιά (τμήμα του μεγαλύτερου ποδηλατόδρομου Φάληρο-Κηφισιά) και
  • τον ποδηλατόδρομο Κατεχάκη-Ευαγγελισμός μέσω της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης.

Ο πρώτος εκ των δύο ποδηλατοδρόμων, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, είναι ημιτελής και η ολοκλήρωσή του, δηλαδή το τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, θα κατασκευαστεί ένας άλλος ποδηλατόδρομος -εκ νέου με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο με 3 εκατ. ευρώ- ο οποίος θα ξεκινάει από τον σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη και μέσω της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης θα καταλήγει στον σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό.

Ποδηλατόδρομος 1: Φάληρο – Γκάζι – Κηφισιά
Ο συγκεκριμένος ποδηλατόδρομος, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ανήκει σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διαδρομών ποδηλάτου, από τον Φαληρικό Όρμο έως και την Κηφισιά. Έχει μείνει ημιτελές αφού κατασκευάστηκε μόνο το νότιο τμήμα με μήκος διαδρομής 10 χλμ., δηλαδή το σκέλος «Φάληρο – Γκάζι».

Ενταγμένο σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ βαίνει προς άμεση δημοπράτησή του με ολοκλήρωση -έκτοτε- σε 18-20 μήνες, κατά το υπουργείο.

Ποδηλατόδρομος 2: Μετρό Κατεχάκη – Πολυτεχνειούπολη/Πανεπιστημιούπολη -Ευαγγελισμός
Η συγκεκριμένη διαδρομή θα έχει μορφή «πετάλου» που ξεκινάει από τον σταθμό Μετρό Κατεχάκη και διατρέχει το Πάρκο Γουδή, την Πολυτεχνειούπολη, την Πανεπιστημιούπολη, το Πάρκο Ιλισίων και καταλήγει στο Σταθμό Μετρό Ευαγγελισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μήκος του ποδηλατοδρόμου είναι περίπου 10 χλμ., ενώ σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτόν τον σχεδιασμό αξιοποιείται και ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος της Πολυτεχνειούπολης, μήκους περίπου 4 χλμ. Μετά τη δημοπράτησή του, το έργο, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 15–18 μήνες, κατά το υπουργείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.