ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας από τους εργαζομένους στον τουρισμό (φώτο)

Νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας από τους εργαζομένους στον τουρισμό (φώτο)

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι του τουρισμού-επισιτισμού διεκδικώντας λύσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου.

Οι διαδηλωτές αυτή την ώρα βρίσκονται στην οδό Σταδίου στο ύψος του υπουργείου Εργασίας φωνάζοντας συνθήματα, καθώς ο κάδος πλήττεται ιδιαίτερα από τα μέτρα που πάρθηκαν για την πανδημία ενώ ζητούν και την προστασία των ανέργων συναδέλφων τους.

Μάλιστα ζήτησαν να συναντηθούν με τον Γιάννη Βρούτση, ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό, καθώς ο υπουργός Εργασίας απουσιάζει.

Η αστυνομία έχει κλείσει την οδό Σταδίου, στο ύψος της Κλαυθμώνος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εργαζόμενοι του συνδικάτου εργαζομένων επισιτισμού – τουρισμού – ξενοδοχείων Αττικής μαζί με δώδεκα επιχειρησιακά σωματεία των ξενοδοχείων «Marriott», «ΖΑΦΟΛΙΑ», «Royal Olympic», «Grand Resort Lagonissi», «Hilton», «Intercontinental», «Crowne Plaza», «Stanley», «Novotel», «ΤΙΤΑΝΙΑ» και στις επιχειρήσεις εστίασης «Select Service Partner» και «NEWREST».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.