Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Ποινικό μητρώο είναι...

Πανελλαδικές: Αναστάτωση για κρούσμα κορωναϊού σε εξεταστικό κέντρο

Πανελλαδικές: Αναστάτωση για κρούσμα κορωναϊού σε εξεταστικό κέντρο

Έντονη ανησυχία προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης (17/06) σε εξεταστικό κέντρο της Αττικής, την ώρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όταν υποψήφιος εκδήλωσε πυρετό και έντονο πονοκέφαλο. Τα συμπτώματα θεωρήθηκαν αρχικά συμβατά με κρούσμα κορωναϊού.

Η αδιαθεσία του μαθητή σήμανε συναγερμό και αμέσως μετέβησαν στο εξεταστικό κέντρο ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Περιφέρειας, ενώ υπήρξε και επικοινωνία με την εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας για θέματα κορωναϊού και γενική γραμματέα, Αναστασία Γκίκα. Η οικογένεια του μαθητή ειδοποιήθηκε άμεσα για την ασφαλή απομάκρυνσή του.

Η κατάσταση εκτιμήθηκε αμέσως και σύμφωνα με την πλευρά του υπουργείου τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι καθησυχαστικά, καθώς η αδιαθεσία του υποψηφίου δεν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα συμβατά με τον ιό COVID-19.

Όπως ανέφερε η Αναστασία Γκίκα στο alfavita.gr: «Μας έχουν καλέσει αυτές τις ημέρες από πολλά σχολεία/Εξεταστικά Κέντρα, λ.χ. από τον Άγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή κ.ά. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί έως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο, μέχρι τώρα τουλάχιστον σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορωναϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.