ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αθήνα: «Καθαρίζει» από τα γκράφιτι από Ομόνοια μέχρι Αλεξάνδρας

Αθήνα: «Καθαρίζει» από τα γκράφιτι από Ομόνοια μέχρι Αλεξάνδρας

Νέα, πιο καθαρή, όψη αποκτά σιγά σιγά η Αθήνα. Μία από τις μεγαλύτερες αντιγκράφιτι δράσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στο Δήμο βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα μέσα Ιουνίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και με τη συνεργασία των ανθρώπων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, η εταιρία «Karcher» έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας με δική της δωρεά το έργο. Η παρέμβαση καθαριότητας ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου και καλύπτει την Πατησίων από την Ομόνοια μέχρι το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στις δύο πλευρές της.

Υπολογίζεται ότι θα καθαριστεί σταδιακά και μέχρι τα τέλη Ιουλίου ένα σύνολο επιφανειών μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και ύψους 3,5 μέτρων. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από ειδικά συνεργεία, που προχωρούν στον καθαρισμό με πλυστικά μηχανήματα πίεσης ζεστού-κρύου νερού, αλλά και την τοποθέτηση ειδικού υλικού anti-graffiti και υδρόφοβης μπογιάς, έτσι ώστε να αποτραπεί η επανατοποθέτηση αφίσας και να διευκολυνθεί, στο μέλλον, ο καθαρισμό νέας ρύπανσης με μπογιές.

Ο καθαρισμός γίνεται σε μάρμαρα, ρολά καταστημάτων, τοιχοποιίες και ΚΑΦΑΟ. «Τέτοιας μορφής παρεμβάσεις, με τέτοια συχνότητα, σε περιοχές πέρα από το κέντρο της πόλης γίνονται για πρώτη φορά. Αυτό δεν το λέω για να διαφημίσω τη δουλειά μας, αλλά για να γίνει αντιληπτό ότι ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα έχει αλλάξει», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζοντας, εξήγησε: «Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής, που ακολουθούμε, μας επιβεβαιώνουν. Όπως και η επιλογή να δημιουργηθεί το πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου”, που καλεί τους πάντες να συμμετέχουν στις αλλαγές που γίνονται στην πόλη. Γιατί οι Αθηναίοι βλέπουν πλέον τη διαφορά. Βλέπουν τη γειτονιά τους να γίνεται ανθρώπινη, αξιοπρεπής. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.