ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρόδος: «Έσπασαν» την καραντίνα για τον Επιτάφιο και καταδικάστηκαν δύο μήνες μετά

Ρόδος: «Έσπασαν» την καραντίνα για τον Επιτάφιο και καταδικάστηκαν δύο μήνες μετά

Με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ τιμωρήθηκαν τέσσερις άνδρες στον Αρχάγγελο Ρόδου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο για παραβίαση των μέτρων προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Οι κατηγορούμενοι, από κοινού με άλλα άτομα, συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου. Οι τέσσερις τους, έναν 45χρονος, ένας 52χρονος ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, ένας 42χρονος κι ένα 47χρονος, είχαν τότε συλληφθεί και τώρα, δύο μήνες μετά, έμαθαν την ποινή τους από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν αστυνομικός υπηρεσίας διαπίστωσε ότι αναρτήθηκαν δύο βίντεο στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού στο Facebook, τα οποία έδειχναν τα άτομα να συμμετέχουν στην περιφορά Επιταφίου στα σοκάκια του παλαιού οικισμού της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου. Αναγνώρισε, μάλιστα, ανεπιφύλακτα δύο από τα άτομα και συγκεκριμένα τον 45χρονο που προηγείτο της πομπής, υψώνοντας την ελληνική σημαία, και τον 47χρονο που σήκωνε τον Επιτάφιο με άλλα τρία άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας. Εν τέλει, περίπου δύο μήνες μετά, ενημερώθηκαν για τις ποινές που τους επιβλήθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.