Κιλκίς: «Μουσικόφιλα» καρπούζια μεγαλώνουν υπό τις μελωδίες των… Μότσαρτ και Μπετόβεν

Κιλκίς: «Μουσικόφιλα» καρπούζια μεγαλώνουν υπό τις μελωδίες των… Μότσαρτ και Μπετόβεν

Ένας παραγωγός στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς αποφάσισε να δώσει μία διαφορετική ποιότητα και εκπαίδευση στα καρπούζια που παράγει καθώς τα βάζει να ακούνε Μότσαρτ και Μπετόβεν, με το αποτέλεσμα να είναι πιο γλυκό από ποτέ σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ο Παναγιώτης Γιλτίδης παραγωγός και αντιπρόεδρος του Αγροτοκαταναλωτών Ελλάδος είναι ένας από τους χιλιάδες φρουτοπαραγωγούς της χώρας, ακολουθεί τις καλλιεργητικές πρακτικές αλλά στα καρπούζια που καλλιεργεί χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή μέθοδο με σούπερ ενισχυτικό τις …κουβέντες και την κλασσική μουσική.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Γιλτίδης φέτος φύτεψε στις 17 Μαρτίου και την ίδια εβδομάδα χιόνισε, με αποτέλεσμα τα φυτά να πάθουν «σοκ» λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και να αργήσει κατά μια εβδομάδα η ωρίμανσή τους. Ο ίδιος ωστόσο, δεν σταμάτησε ούτε μία μέρα να βάζει το ραδιόφωνο να παίζει και να καλλιεργεί με… μουσική επένδυση. «Όταν γίνεσαι ένα με τη φύση, αυτή ανταποκρίνεται. Το καρπούζι σου …μιλάει, όσο παράξενο και αν φαίνεται αυτό σε κάποιους ανθρώπους, εγώ το ζω εδώ και χρόνια και το νιώθω κάθε μέρα», λέει ο παραγωγός και τονίζει ότι τραγουδάει στα καρπούζια του. «Οχι κάτι συγκεκριμένο, αλλά συνήθως …προτιμούμε την κλασική μουσική, που επηρεάζει θετικά τα φυτά» λέει χαρακτηριστικά.

Με ή χωρίς κουκούτσια, όπως λέει ο κ. Γιλτίδης, όλα τα καρπούζια έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Δηλώνει πως πρόκειται για τον… βασιλιά του καλοκαιριού, που όχι μόνο είναι πλούσιος σε βιταμίνες, αλλά σηκώνει και μεγάλο βάρος στον οικονομικό τομέα.

Ο ίδιος νιώθει κάτι σαν… γητευτής των καρπουζιών και ξέρει σχεδόν όλα τα μυστικά τους. «Οταν κόβει το καρπούζι ο παραγωγός μέσα απο το χωράφι, μπορεί κατά 99% να καταλάβει από το κοτσάνι αν είναι έτοιμο ή οχι. Βέβαια υπάρχει ο κρυστάλλινος χτύπος που ακούγεται αν το χτυπήσεις, αλλά ο ασφαλέστερος τρόπος για να καταλάβεις ότι είναι νόστιμο, είναι όταν βγάζει κάτι σαν μέλι στο κοτσάνι, που σημαίνει ότι θα είναι και…γλυκό σαν μέλι!», λέει ο κ. Γιλτίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χρειάζεται ζέστη κι αν κάποιος αφουγκραστεί, μπορεί να ακούσει ακόμη και τον ήχο από το μεγάλωμά του, που μοιάζει με βήματα. Η Λεκάνη, το Νέο Αγιονέρι Κιλκίς και ο Καστανάς Θεσσαλονίκης είναι από τις περιοχές στη Βόρεια Ελλαδα με την μεγάλη παραγωγή καρπουζιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.