Μ. Λαζανάς: «Εάν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κρουσμάτων»

Μ. Λαζανάς: «Εάν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κρουσμάτων»

Ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς μίλησε για την πορεία της πανδημία και ζήτησε από όλους τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή με τα περιοριστικά μέτρα, καθώς με βάση τα τελευταία δείγματα υπάρχει έντονη ανησυχία για δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdowns στα νησιά. Αν δηλαδή σε ένα νησί αυξηθούν πάρα πολύ τα κρούσματα τι θα γίνει;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Λαζανάς, ενώ πρόσθεσε ότι τα χθεσινά 50 κρούσματα «χτυπάνε όχι ένα, αλλά πολλά καμπανάκια».

Ζήτησε δε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων μιλώντας για καθολικούς ελέγχους και «διαβατήρια υγείας» σε όλες τις πύλες εισόδου, αλλά και στον γενικό πληθυσμό σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι «μικτό».

«Επειδή δεν μπορεί η χώρα να ζήσει χωρίς τουρίστες, θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ώστε να είναι ακίνδυνοι. Το πρώτο θέμα για τους τουρίστες είναι ο έλεγχος στις πύλες εισόδου. Είναι θέμα κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά οι λοιμωξιολόγοι θα επιθυμούσαμε να γίνεται καθολικός έλεγχος όχι μόνο στα χερσαία σύνορα, αλλά σε όλες τις πύλες εισόδου. Θα επιθυμούσαμε να υπήρχε ένα διαβατήριο υγείας. Με τους τουρίστες που έρχονται και μπορεί να είναι θετικοί και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί, αλλά μεταδίδουν, πηγαίνουν σε κάποιο μέρος, δεν κάθονται το 24ωρο που απαιτείται μέσα, διασπείρουν ενδεχομένως στην κοινότητα και εκεί υπάρχει το πρώτο πρόβλημα με τα εισαγόμενα», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

Το δεύτερο πρόβλημα, όπως είπε, είναι ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα και εξέφρασε την αντίθεσή του τόσο με τα πανηγυρία σημειώνοντας ότι θα ‘πρεπε να μην επιτρέπονται όσο και με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας και την «απελευθέρωση» του αριθμού ατόμων στα τραπέζια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εφόσον δεν έχουμε εμβόλια, φάρμακα, είναι αναγκαία η πρόληψη. Τήρηση των αποστάσεων στα 1,5-2 μέτρα», κατέληξε ο Μάριος Λαζανάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.