ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζέφρι Πάιατ: «Σημαντικός κόμβος καινοτομίας στις επιστήμες και την τεχνολογία η Θεσσαλονίκη»

Τζέφρι Πάιατ: «Σημαντικός κόμβος καινοτομίας στις επιστήμες και την τεχνολογία η Θεσσαλονίκη»

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη ο αμερικανός πρέσβης τόνισε την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους ώστε να εμβαθύνουν στην τεχνολογία και την επιστήμη.

Τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως σημαντικό κόμβο καινοτομίας στις επιστήμες και την τεχνολογία επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στη διάρκεια επίσκεψής του στο αμερικανικό κολλέγιο “Ανατόλια”, στη Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο του υπό ανέγερση κτιρίου «Anna Papageorgiou STEM Center», που είναι αφιερωμένο στις επιστήμες, την καινοτομία και τη βιωματική μάθηση και θα φιλοξενήσει εργαστήρια, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

«Γνωρίζω ότι αυτή είναι προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, είναι προτεραιότητα και για την υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως», είπε ο κ. Πάιατ, ο οποίος θα συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοιΚαλοκαιρινό Instyle, συνδρομή Cinobo, ηλεκτρικό scooter Xiaomi και δωρεάν ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης διόρθωσης εμβαδού ακινήτων

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στις «σημαντικές δεσμεύσεις» Αμερικανών επενδυτών που θέλουν να αφήσουν το τεχνολογικό τους αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας πως μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι να εντοπίσουν νέα ταλέντα και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και σημείωσε πως στο πεδίο αυτό «είναι που έρχεται το Ανατόλια», θέλοντας έτσι να καταδείξει τη συμβολή του κολλεγίου στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Anna Papageorgiou STEM Center

Το νέο πολυκέντρο επιστημών που κατασκευάζεται στο κολέγιο Ανατόλια

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο “Ανατόλια”, ο κ. Πάιατ ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών του νέου κτιρίου, η κατασκευή του οποίου θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 χάρη στη χρηματοδότηση από το USAID/ASHA με περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια αλλά και με τη συμβολή του Ιδρύματος “Παπαγεωργίου”, Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια, αποφοίτων, ιδιωτών και οργανισμών.

Τον Αμερικανό πρέσβη -τον οποίο συνόδευε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρεγκ Φλέγκερ- υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Κολλεγίου “Ανατόλια” Πάνος Βλάχος, ο οποίος ανέφερε ότι «το Anna Papageorgiou STEM Center είναι ένα πραγματικά μοναδικό κέντρο όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά για όλη τη χώρα», όπου θα υλοποιηθούν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με καινοτόμες διδακτικές πρακτικές σε θέματα επιστημών και τεχνολογίας. Εξήγησε, δε, ότι μαθητές όχι μόνο από το κολλέγιο, αλλά από την ευρύτερη κοινότητα και όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, «να συμμετέχουν σε πραγματικά καινοτόμα προγράμματα που θα τους δώσουν μία νέα κατεύθυνση στη μελλοντική τους πορεία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βιοκλιματικά σχεδιασμένο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το Anna Papageorgiou STEM Center έχει συνολικό εμβαδό 950 τ.μ. και τις ενεργειακές του ανάγκες θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες αιχμής. Μέρος της ρευματοδότησής του θα καλυφθεί από τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων, ενώ για τη θέρμανση και ψύξη των χώρων θα αξιοποιηθεί η γεωθερμία καθώς και η πρωτοποριακή μέθοδος της ηλιακής ψύξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.