ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κωστής Παλαμάς: To εγκαταλελειμμένο σπίτι του στην Πλάκα (φωτό)

Κωστής Παλαμάς: To εγκαταλελειμμένο σπίτι του στην Πλάκα (φωτό)

Σε κακή κατάσταση είναι το διώροφο νεοκλασικό σπίτι στο οποίο κατοικούσε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς στην Πλάκα.

Ο φακός του Αθηναϊκού Πρακτορείου βρέθηκε σήμερα έξω από το οίκημα και αποτύπωσε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο Κωστής Παλαμάς άφησε σε αυτό το σπίτι την τελευταία του πνοή, στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 και από το Νο5 της οδού Περιάνδρου ξεκίνησε την επόμενη ημέρα, 28 Φεβρουαρίου, η πομπή για την παλλαϊκή κηδεία του ποιητή, που εξελίχθηκε σε αντικατοχική διαδήλωση.

Σήμερα, το σπίτι του φαίνεται ετοιμόρροπο, καθώς σοβάδες πέφτουν από τους τοίχους και έχουν γραφεί συνθήματα έξω από το ιστορικό νεοκλασικό. ο σπίτι είχε οικοδομηθεί την περίοδο 1920-1930 και ο Παλαμάς συγκατοικούσε με την σύζυγό του Μαρία Βάλβη και την κόρη τους Ναυσικά, μοιραζόμενος το κτίσμα και με άλλους ενοίκους.

Η οικογένεια έμεινε σε ένα από τα δύο διαμερίσματα του δευτέρου ορόφου και εδώ, ο Παλαμάς έγραψε πολλά από τα λογοτεχνήματα και τα ποιήματά του.

Ο ποιητής πέθανε σε ηλικία 84 ετών, έπειτα από σοβαρή ασθένεια, 40 ημέρες μετά το θάνατο της συζύγου του, τον οποίο δεν είχε πληροφορηθεί επειδή και η δική του υγεία ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.