ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ηράκλειο Αττικής: To νέο πάρκο ανακύκλωσης (φωτό)

Ηράκλειο Αττικής: To νέο πάρκο ανακύκλωσης (φωτό)

Ένα πρωτότυπο πάρκο γεννιέται στο Ηράκλειο Αττικής.Πρόκειται για το «Πάρκο Ανακύκλωσης» το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα για το περιβάλλον.

Στόχος τόσο του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, όσο και του ίδιου του καλλιτέχνη, είναι να αποτελέσει το πάρκο αυτό ένα ανοιχτό σχολείο ανακύκλωσης, αλλά και δημιουργίας ταυτόχρονα, καθώς οι επισκέπτες αλλά και οι μαθητές, θα μπορούν μέσα στη φύση του πάρκου να βλέπουν διάφορα «άχρηστα» αντικείμενα, που κάτω από άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στους κάδους των σκουπιδιών επιβαρύνοντας το περιβάλλον, να επαναχρησιμοποιούνται, να ανακυκλώνονται κι έτσι να έχουν αποκτήσει νέα αξία ως χρηστικά αντικείμενα ή ως καλλιτεχνήματα.

«Μπορεί να γίνει ένα πάρκο υπαίθριας διδασκαλίας», λέει ο κ. Περδικάρης και στη συνέχεια αντλεί από τη μνήμη του τις δικές του αναφορές, που δίνουν και μια εξήγηση για το πώς προέκυψε αυτή η ιδέα: «Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο πάρκο είχε πρωτογίνει στην Ολλανδία το 1958. Όμως για μένα αλλού βρίσκονται οι ρίζες. Στα σχολικά χρόνια, όταν το Ηράκλειο ήταν ένα χωριό και πολλές φορές βγαίναμε για μάθημα στην ύπαιθρο. Αυτό μας έφερνε σε άμεση επαφή με τη φύση, με τα ζώα, με τα έντομα και χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε τότε, αποκτούσαμε οικολογική συνείδηση. Αυτό θέλουμε να καταφέρουμε και τώρα. Να αποκτήσουν τα παιδιά μέσα σε ένα πάρκο, την αίσθηση του περιβάλλοντος και την αξία της ανακύκλωσης, να δημιουργήσουμε δηλαδή παιδεία ανακύκλωσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παρκάκι αυτό στήνεται στη διασταύρωση των οδών Ανατολής και Σουλίου και για το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα είναι έτοιμο, ο Περικλής Περδικάρης απαντά: «Πάντα θα δημιουργείται κάτι καινούργιο, δεν θα τελειώσουν ποτέ οι δημιουργίες της ανακύκλωσης και προσωπικά προτιμώ τις εκπλήξεις. Ωστόσο, με το άνοιγμα των σχολείων πιστεύω ότι το Πάρκο Ανακύκλωσης θα είναι σε θέση να δεχτεί και τις πρώτες επισκέψεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.