Δικηγορικός Σύλλογος: «Με αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί να γίνει καμία πορεία πλέον – Έρχονται οι ‘αυτοφοράκηδες’»

Δικηγορικός Σύλλογος: «Με αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί να γίνει καμία πορεία πλέον – Έρχονται οι ‘αυτοφοράκηδες’»

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για το νόμο για τον περιορισμό των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων, αλλά και την πρωτοβουλία του στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βερβεσός, αναφορικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είπε πως πρόκειται να αποστείλει επιστολή στους Ευρωπαίους συναδέλφους του, προέδρους των αντίστοιχων συλλόγων, η οποία «θα επικαλείται τη σύμβαση της UNESCO του 1972, σύμφωνα με την οποία ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς πρέπει να αξιοποιείται ως είναι. Επίσης, αναγνωρίζεται ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι παγκόσμια και δεν ανήκει σε μία χώρα. Είναι ένα ζήτημα και νομικό αφού υπάρχει παραβίαση της διεθνούς σύμβασης. Πρακτικά μόνο από την UNESCO μπορεί να γίνει παρέμβαση, ώστε το μνημείο να παραμείνει μουσείο. Πρέπει να εξαντληθούν τα εσωτερικά μέσα στην Τουρκία και μετά να προσφύγουν στο διεθνές δικαστήριο του Στρασβούργου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο ψηφίστηκε την Πέμπτη, ο κ. Βερβεσός είπε ότι «με το άρθρο που λέει ότι πρέπει να ενημερώσεις από πριν και αν δεν έχεις ειδοποιήσει αυτό θα είναι λόγος να διαλύεται η συγκέντρωση, καθώς και το ότι πρέπει να οριστεί κάποιος υπεύθυνος που θα έχει αντικειμενική ευθύνη, ουσιαστικά αποστεώνεται το δικαίωμα στη διαδήλωση. Σε συνδυασμό δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά καμία πορεία. Θα φτιάξουμε καινούργιους αυτοφοράκηδες πορειών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.