ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τρίκαλα: Οι αγρότες διώχνουν τα αγριογούρουνα με την μουσική

Τρίκαλα: Οι αγρότες διώχνουν τα αγριογούρουνα με την μουσική

Έναν διαφορετικό αλλά αποτελεσματικό τρόπο αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν οι αγρότες στα Τρίκαλα για να διώξουν τα αγριογούρουνα από τα χωράφια τους, για αυτό και τοποθέτησαν ραδιόφωνα στις εκτάσεις τους.

Μεγάλο πρόβλημα με τα αγριογούρουνα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στον Δήμο Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων -βρίσκεται ανάμεσα σε Τρίκαλα και Λάρισα.

Και αφού είδαν και απόειδαν, για να τα απωθήσουν από τις καλλιέργειες καλαμποκιού και να γλιτώσουν από τις ζημιές-καταστροφές, βρήκαν έναν πρωτότυπο, αν μη τι άλλο, τρόπο: Τοποθετούν ραδιόφωνα με μουσική στα χωράφια τους!

Στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, δηλαδή, αν βρεθεί κάποιος νύχτα, θα νομίζει πως βρίσκεται σε κέντρο διασκέδασης! Οι αγρότες, ωστόσο, δεν διασκεδάζουν καθόλου…

Όπως αναφέρει το tv10.gr, πήραν τα ραδιόφωνα από τα σπίτια τους και τα μετέφεραν απ’ άκρη σε άκρη στις καλλιέργειες, για να τις σώσουν από τα αγριογούρουνα, που άρχισαν να κατηφορίζουν στα πεδινά σε αναζήτηση τροφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ζημιές που προκαλούν είναι μεγάλες, με τους αγρότες να φοβούνται για ολοκληρωτική καταστροφή. Κάτι αντίστοιχο, δε, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σημειώθηκε και τα προηγούμενα χρόνια, όταν αφανίστηκαν τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.