Προμαχώνας: Μπήκαν στην Ελλάδα 16.000 άτομα – Κλειδώνουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Προμαχώνας: Μπήκαν στην Ελλάδα 16.000 άτομα – Κλειδώνουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Χωρίς ιδιαίτερη κίνηση προχωράει η κυκλοφορία σήμερα στα σύνορα του Προμαχώνα, όπου δεν υπάρχει η απεριόριστη ταλαιπωρία των προηγούμενων ημερών για τους οδηγούς. Ακόμη η κυβέρνηση σκέφτεται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων στην χώρα.

Το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών προήλθε από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θα περάσουν το Σαββατοκύριακο σε κάποια από τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ αρκετοί κανόνισαν ολιγοήμερες διακοπές στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες από το τελωνείο του Προμαχώνα πέρασαν 16.000 άτομα από την ΕΕ, ενώ μόλις 250 ήταν οι υπήκοοι τρίτων χωρών.

Το μεσημέρι, που ήταν ώρα αιχμής, συγκεντρώθηκαν ουρές αυτοκίνητων αν και όπως τόνιζαν τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, η βουλγαρική πλευρά είχε προχωρήσει σε ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στον συνοριακό σταθμό λόγω του διαβατηριακού ελέγχου αλλά και των αυξημένων πλέον υγειονομικών ελέγχων, σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τη μια ώρα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους από νωρίς το πρωί και καθ’ όλο το 24ωρο στο σύνολο σχεδόν των επισκεπτών – τουριστών που εισέρχονται στη χωρά μας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.

Πάντως, από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα. Επίσης, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Επίσης θα υπάρχει σαφής εικόνα για τα περίπου 50.000 τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουλίου που άνοιξαν τα σύνορα έως και σήμερα, καθώς και των ελέγχων-εξπρές που πραγματοποίησαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έμφαση θα δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στα πανηγύρια και τα «ορθάδικα» (μπαρ, κέντρα διασκέδασης κτλ.), ενώ ειλημμένη απόφαση είναι η ένταση των ελέγχων στα Μέσα Μεταφοράς για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Το μήνυμα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι σαφές: δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε χαλάρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.