Λέσβος: Κλειστό μέχρι την Δευτέρα το κέντρο υγείας Καλλονής λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Λέσβος: Κλειστό μέχρι την Δευτέρα το κέντρο υγείας Καλλονής λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Αρκετά είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και αποφασίστηκε το κλείσιμό του μέχρι την Δευτέρα ώστε να απολυμανθούν οι χώροι του.

Η υγειονομική μονάδα θα παραμείνει κλειστή από σήμερα έως το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου και ώρα 08:00, με απόφαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, γιατί κρίνεται σκόπιμο να πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων.

Εν εξελίξει η διαδικασία ιχνηλάτησης
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών των τριών φορέων του ιού, που απομονώνονται και τίθενται υπό την επιτήρηση της αρμόδιας επιτροπής Λοιμώξεων του κέντρου υγείας Καλλονής και του ΕΟΔΥ, ενώ περίπου πέντε άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι τρεις νοσήσαντες, έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Από αύριο και σε συνεργασία με το δήμο Δυτικής Λέσβου, θα λειτουργήσει προσωρινός χώρος – ιατρείο απολύτως επειγόντων περιστατικών, που αφορούν κίνδυνο ζωής, σε κεντρικό σημείο στην πλατεία Καλλονής (παραπλεύρως του φαρμακείου του Αντώνη Μαριόλα). Οι πολίτες για επείγοντα περιστατικά μπορούν να απευθύνονται στο 166 (ΕΚΑΒ).

Τρία κρούσματα την τελευταία ημέρα στη Λέσβο
Να θυμίσουμε ότι σήμερα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, από χωριό της κεντρικής Λέσβου διαγνώσθηκαν τρεις ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό.

Ένας 85χρονος που είχε μεταφερθεί με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, έδωσε θετικά αποτελέσματα στην ύπαρξη του κορωνοϊού. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Καλλονής χωρίς μέτρα προφύλαξης και από εκεί στάλθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Αυτή είναι και η αιτία του ότι από σήμερα έκλεισε το κέντρο υγείας, προκειμένου να απολυμανθεί. Θετικά όμως ήταν και τα δείγματα που λήφθηκαν και από το γιο του, αλλά και από τον εγγονό του. Ο μεν γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ο δε εγγονός του αντιμετωπίζει χαμηλό πυρετό εδώ και 10 μέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέλη της οικογένειας που νόσησε φιλοξένησε επισκέπτες στο νησί από την βόρειο Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.